Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ansamblul ”Tradiții Uiorene”, invitat la Festivalul de folclor de la Dorkovo (Bulgaria)

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ansamblul folcloric ”Tradiții Uiorene” din cadrul Casei de cultură Ocna Mureş va participa, în perioada 2-4 august a.c., la Festivalul de folclor ”Aproape de sat” care se va desfăşura în localitatea Dorkovo din Bulgaria.

Artiștii ocnamureșeni vor avea o scurtă prezentare în deschiderea evenimentului și vor susține două spectacole în zilele de 3 și 4 august.

Contribuția administrației locale la cheltuielile de transport ale formației va fi de 3.000 de lei (aproximativ 40% din costurile estimate la valoarea de 7.000 de lei). Banii vor fi alocați din bugetul oraşului Ocna Mureş pe anul 2013, motiv pentru care primarul Silviu Vințeler a inițiat un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali, în ședința ordinară din 31 iulie a.c.

În aceeași ședință se propune și aprobarea încheierii unui contract de asociere între Oraşul Ocna Mureş şi Asociaţia Culturală ”Tradiţii Uiorene”, în vederea implementării în comun a proiectelor de interes public local. Dacă aleșii locali vor fi de acord, Consiliul Local se obligă să permită utilizarea gratuită a spaţiilor din cadrul Casei de cultură Ocna Mureş precum şi a bazei materiale necesare desfăşurării activităţii asocierii, inclusiv pentru activităţile de repetiţii, antrenamente, etc.;

De asemenea, va aproba, la solicitarea asocierii, contribuţia financiară sau de altă natură, inclusiv achiziţia de bunuri sau materiale publicitare în vederea organizării şi desfăşurării unor evenimente ori participarea la evenimente organizate de terţi, în ţară sau străinătate și va asigura activitatea de achiziţii publice, inclusiv semnarea de contracte de achiziţie pentru serviciile prestate de terţi cu ocazia desfăşurării evenimentelor propuse.

Printre obligațiile celeilalte părți se află: identificarea persoanelor (copii şi adulţi) – cu potenţial artistic, asigurarea evaluării acestora şi acordarea de consiliere în vederea orientării artistice; elaborarea proiectului Calendarului anual al activităţilor cultural artistice la care participă Asociaţia; elaborarea programului de desfăşurare pentru fiecare eveniment organizat de către Oraşul Ocna Mureş, Consiliul local sau primar cu sprijinul sau contribuția Asociaţiei; asigurarea contactării prestatorilor de servicii în vederea desfăşurării evenimentelor cultural artistice funcţie de programul de desfăşurare aprobat, a activităţilor de iniţiere şi pregătire a membrilor cercurilor, pe domenii de activitate, obţinerea ofertelor şi a celorlalte date necesare declanşării procedurii de achiziţie în vederea încheierii contractelor, identificarea programelor cu finanţare externă la care pot participa cercurile organizate din cadrul Casei de cultură; realizarea activității de impresariat pentru participarea la diferite evenimente etc.

Proiectul de hotărâre prevede semnarea unui contract pe o durată de 5 luni, respectiv perioada 1 august – 31 decembrie 2013, cu posibilitatea prelungirii pe perioade de maxim câte 1 an, începând cu anul 2014.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea