Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Animalul pe care românii nu vor mai avea voie să îl crească în curte pentru a-l vinde. ANSVSA a emis ordinul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Animalul pe care românii nu vor mai avea voie să îl crească în curte pentru a-l vinde. ANSVSA a emis ordinul

Guvernul, prin Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a decis să interzică populației să mai vândă un anumit animal din curte. Așadar, care este animalul pe care românii nu vor mai avea voie să îl crească în curte pentru a-l vinde. .

S-a interzis comercializarea unui anumit animal crescut în curte. Legea va intra în vigoare curând

Ceea ce circula ca și o teorie a conspirației în urmă cu câțiva ani va deveni realitate, după ce statul, prin Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a decis să interzică populației să mai vândă porci sau produse din carne de porc.

Nici chiar îndeplinirea unor așa-zise standarde de biosecuritate nu va mai permite gospodăriilor să vândă porcii crescuți în curte, exploataţiilor nonprofesionale de subzistenţă fiindu-le interzis acest lucru.

ANSVSA a emis ordinul

În plus, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis un ordin ce conține o serie de reguli și interdicții pentru crescătorii de porci care au animale pentru consumul propriu. Astfel, aceștia nu au voie să vândă porcii și sunt obligați să declare animalele la Primărie, în Registrul Agricol, potrivit agrointel.ro.

Ordinul a fost publicat pentru a fi pus în dezbatere publică pe site-ul propriu al ANSVSA, în data de joi, 27 iulie, și are ca scop aprobarea condițiilor și cerințelor de biosecuritate pentru exploatațiile de creștere a porcilor din țara noastră.

Documentul nu este încă în vigoare și necesită publicarea oficială în Monitorul Oficial pentru a fi aplicat. În ordin se arată cât se poate de clar că se interzice “comercializarea porcinelor și a produselor provenite de la aceștia” din exploataţiile noncomerciale de porcine, așa cum sunt definite la art. 3 lit. m) din Legea nr. 122/2023.

Ce înseamnă exploatație noncomercială

Exploatațiile noncomerciale, potrivit ordinului, sunt: “Exploataţie nonprofesională de subzistenţă, înregistrată în SNIIA, deţinută de persoane fizice, în care porcii sunt crescuţi pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial”.

De asemenea, crescătorii de porci trebuie să asigure adăposturi împrejmuite pentru porcii lor, astfel încât să se evite orice contact între animalele deținute și alte porcine din alte exploatații sau porci sălbatici.

Ce reguli trebuie să mai respecte adăpostul porcilor
În plus, adăposturile porcilor crescuți în curte trebuie să fie construite astfel încât să se poată efectua ușor curățenia și dezinfecția. Crescătorii trebuie să asigure condiții pentru spălarea și dezinfectarea mâinilor și încălțămintei la intrarea și ieșirea din spațiile în care sunt ținuți porcii.

Nu în ultimul rând, porcii vor putea fi hrăniți cu nutrețuri vegetale doar după trecerea unei perioade de cel puțin 30 de zile de la recoltare. Paiele din așternut pot fi utilizate doar după trecerea unei perioade de cel puțin 90 de zile de la recoltare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea