Rămâi conectat

Ştirea zilei

ANI: Mugurel Liviu Sârbu, fostul primar al Sebeșului, incompatibil în perioada 7 iulie – 17 august 2010

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Fostul Primaral Sebeșului, Liviu Mugurel Sârbu a deținut pentru aproape o lună și jumătate din anul 2010 mai multe funcții, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei stări de incompatibilitate.

Sârbu Mugurel Liviu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 iulie 2010 – 17 august 2010, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Municipiului Sebeş, Jud. Alba, cât și calitatea de membru în Consiliul de adminstraţie al Spitalului Municipal Sebeş”, se arată într-un comunicat de presă în care se precizează că fostul primar nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcția de primar și viceprimar […]  este incompatibilă cu funcția de […]  membru al consiliului de administrație […]  la instituțiile publice”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai spun reprezentanții ANI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea