Rămâi conectat

Actualitate

Angajatorii din România pot încadra, în acest an, 5.500 de cetățeni străini nou-admiși pe piața forței de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul a stabilit pentru anul 2017 un contingent de 5.500 de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă din România, respectiv cetățeni ai altor state decât cele membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene sau cetățenii străini al căror acces liber pe piața muncii este stabilit prin acorduri și tratate încheiate de România cu alte state.

guvernul GrindeanuAstfel, Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre, numărul și tipurile de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România, după cum urmează:

Lucrători permanenți — 3.500,
Lucrători stagiari — 200,
Lucrători sezonieri — 200,
Lucrători transfrontalieri—100,
Lucrători înalt calificați — 800,
Lucrători detașați — 700.

Numărul lucrătorilor străini nou-admiși pe piața muncii din România se stabilește anual, prin Hotărâre de Guvern.

Pentru anul 2017 se menține numărul stabilit pentru fiecare din ultimii trei ani, în condițiile în care, în primele 6 luni ale anului 2016, din cele 5.500 de avize de angajare/detașare aprobate au fost eliberate un număr de 1.146 de avize, din care 795 pentru lucrători permanenți, 277 pentru lucrători detașați și 74 pentru lucrători înalt calificați.

Potrivit O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative pentru regimul străinilor în România, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale și în concordanță cu politica privind migrația forței de muncă și având în vedere situația forței de muncă din România, se aprobă anual, prin Hotărâre a Guvernului, contingentul pe tipuri de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă.

Prin actul normativ aprobat de Guvern se asigură un control al numărului străinilor care intră pe teritoriul României și se limitează numărul lucrătorilor străini detașați pentru care se plătesc contribuții de asigurări sociale în statul de origine.

Informații suplimentare:

Eliberarea avizelor de angajare/detașare pentru lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România reprezintă venit la bugetul de stat estimat la aproximativ 1,1 milioane de euro, având în vedere că la eliberarea avizelor de angajare/detașare angajatorul/beneficiarul prestării de servicii plătește un tarif stabilit în lei, echivalent a 200 de euro, iar la eliberarea avizului de angajare pentru lucrătorii sezonieri, angajatorul plătește un tarif în lei echivalent a 50 de euro.

De asemenea, pentru lucrătorii permanenți sau asimilați lucrătorilor permanenți, angajatorii vor plăti taxele, impozitele și contribuțiile prevăzute de lege.

Biroul de presă al Guvernului


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea