Rămâi conectat

Actualitate

Angajaţii din învăţământ vor avea prioritate la vaccinare. Andrei Baciu: „Procesul educaţional fie că vorbim de educația preuniversitară fie de cea universitară, este o prioritate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului naţional privind vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat luni seară, că personalul din învăţământ ar putea deveni una dintre categoriile prioritare la vaccinarea împotriva coronavirus, o decizie în acest sens fiind luată în perioada următoare. Baciu a precizat că procesul educaţional este ”esenţial”, adâugând că se înţelege ”necesitatea şi nevoia de a prioritiza acest sector”.

”Este evident că procesul educaţional fie că vorbim de educația preuniversitară fie de cea universitară, este un proces esenţial, este dificil şi admitem acest lucru, oricine poate să înţeleagă că este dificil în online. Este o prioritate, clar. Înțelegem nevoia și necesitatea de a prioritiza acest sector”, a declarat, luni seară, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Acesta a precizat că în perioada următoare se va decide dacă angajaţii din învăţământ vor avea prioritate la vaccinare.

Citește și: Valeriu Gheorghiță a fost vaccinat anti-COVID-19: „Vaccinarea este măsura corectă, sigură și eficientă prin care noi putem să revenim la normalitate”

”Pentru noi este o prioritate acest aspect, o decizie va fi luată în perioada imediat următoare şi va fi comunicată în spaţiul public, însă înţelegem necesitatea şi nevoia de a prioritiza acest sector. Este ceva ce înţelegem foarte clar”, a mai declarat Andrei Baciu.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a anunțat că a cerut tuturor școlilor și universităților o raportare numerică cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţamânt, iar datele vor putea fi luate în calcul în decizia de deschidere a școlilor.

Asta după ce un sondaj pe internet, făcut în rândul cadrelor didactice de Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” arăta că 56,3% dintre profesorii respondenți nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19 și 43,2% își doresc să revină la școală și să predea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.

Citește și: Școlile s-ar putea REDESCHIDE în semestrul al doilea. Declarațiile Ministrului Educației

Într-un comunicat trimis Edupedu.ro de Ministerul Educației luni seara, Cîmpeanu susține că „Ne dorim derularea semestrului II în format clasic. Ne vom putea pronunța după 20 ianuarie. Nu excludem niciun scenariu”.

“Deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”, a anunțat duminică, 3 ianuarie, doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Reamintim că, potrivit Strategiei de vaccinare profesorii și personalul din învățământ vor fi vaccinați gratuit în a doua parte a etapei a II-a, înainte de personalul bisericii, după armată, poliție și lucrători din “sectorul economic vital”.

Pe 30 decembrie ministrul Educației anunța că “vom face propunerea, eventual, de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor, pentru corelare cu prioritatea acordată grădinițelor și școlilor primare.

Încă din 15 decembrie UNICEF recomanda ca profesorii să aibă prioritate la vaccinurile anti-COVID-19, așa încât școlile să stea deschise.

Sursă: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea