Rămâi conectat

Ştirea zilei

Angajaţii din CJ Alba şi Primăriile Aiud şi Sebeş monitorizați privind timpul petrecut la birou pe reţele de socializare

Alexandra Mates

Publicat

în

Tot mai multe administraţii locale şi judeţene apelează la anumite programe prin care este contorizat timpul petrecut de angajaţi pe reţele de socializare sau site-uri de shopping, în timpul orelor de program. Printre acestea se numără şi Consiliul Judeţean Alba şi Primăriile din Aiud şi Sebeş.

Peste 500 de firme şi instituţii publice din România au optat pentru supravegherea angajaţilor, au precizat pentru gândul.info reprezentanţii unei companii care oferă soluţii IT ce permit urmărirea activităţilor „din afara fişei postului”.

Potrivit acestora, peste 500 de companii şi instituţii publice din România folosesc Cyclope în mod licenţiat şi peste 50 de companii evaluează produsul. Printre cele care au cumpărat deja produsul se numără Primăriile Sibiu, Braşov, Oradea, Târgovişte, Miercurea Ciuc, Aiud, Sebeş, Sighişoara şi altele mai mici precum şi consiliile judeţene Mureş şi Alba.

De fapt, sunt monitorizate doar numele site-urilor sau programelor în care lucrează angajatul şi nu înregistrează conţinutul email-urilor, al site-urilor accesate, al conversaţiilor de pe chat, al documentelor sau al aplicaţiilor utilizate de angajaţi. Din punct de vedere legal, acest lucru nu contravine prevederilor privind culegerea datelor cu caracter personal.

Conform statisticilor, românii petrec în medie o oră pe zi din timpul de muncă pentru a naviga pe reţelele de socializare, pe site-urile de ştiri, pe portalurile tabloidelor, pe site-urile de sport, pe forumuri sau pe pagini care oferă jocuri online.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Apelul unui tânăr din Alba, pentru mama sa, bolnavă de LEUCEMIE: ”Are nevoie de mult sânge. Vă rog, donați pentru ea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apelul unui tânăr din Alba, pentru mama sa, bolnavă de LEUCEMIE: ”Are nevoie de mult sânge. Vă rog, donați pentru ea” Gabriel Pantea, un tânăr din Alba Iulia, luptă pentru viața și sănătatea mamei sale, diagnosticată cu leucemie. Băiatul a lansat un apel de donare de sânge pe rețeaua de socializare Facebook și-i roagă pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare