Rămâi conectat

Actualitate

Angajare CONTROVERSATĂ a PNL-ului. Fiica unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier

Ziarul Unirea

Publicat

în

Angajare CONTROVERSATĂ a PNL-ului. Fiica unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier

Ioan Turc, primarul din Bistrița, și-a angajat al cincilea consilier. Acest post a fost ocupat de Adeline-Cristina Cozma, nimeni alta decât fiica lui Sorin Cozma, fostul șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI. În prezent aceasta este și consilier local al comunei Rodna.

Sorin Cozma a fost trecut în rezervă în 2017, după ce a condus structura aproape un deceniu. Sorin Cozma a activat în SRI decenii bune, fiind angajat în 1992. Generalul nu s-a ținut departe nici de scandaluri, arată BISTRIȚEANUL.RO. Conform G4media, Academia de Informații a SRI cere în instanță anularea pentru plagiat a diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, printre care și a lui Sorin Cozma.

Dosarul a fost înregistrat în 13 iulie anul trecut, la Curtea de Apel București. La primul termen de judecată, tribunalul declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București. Primul termen de judecată stabilit de Tribunalul București este 6 aprilie.

Sorin Cosma a ajuns în SRI în 1992 grație faptului că soția sa de atunci, Pompilia Cosma, era nepoata directorului de la aceea vreme al SRI, Virgil Măgureanu. Între timp, P. Cosma a ajuns adjunct la Direcția F din SRI, care se ocupă de sistemele informatice, dezvăluia recent FLUX 24.

În perioada 1998-1999 Cosma a intrat într-o relație cu Elena Istode (alias ANACONDA), șef al Diviziei C din SRI, mai apoi șefa acoperiților. Istode a fost secretară la o centrală sindicală din Giurgiu și a absolvit Școala de la Grădiștea.

Istode și Cozma au fost trecuți în rezervă în aceeași zi.

Tânăra a absolvit Facultatea de Business, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Tot la această universitate a făcut și masteratul în domeniul „administrarea afacerilor în ospitalitate și turism”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea