Rămâi conectat

Sport

Andrei Furdui – medalie de bronz la naţionalele de înot

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În perioada 13-17 aprilie, la Piteşti a avut loc Campionatul Naţional de înot pentru seniori şi juniori, întrecere la care s-au făcut două clasamente, unul open şi unul numai pentru juniori. Competiţia a reprezentat în acelaşi timp un prilej de selecţie pentru definitivarea loturilor naţionale în vederea Campionatul Balcanic de Juniori şi Festivalului Olimpic al Tineretului European. Liceul Sportiv Alba Iulia a participat cu doi înotători, pregătiţi de profesorul Nicolae Bob.
Sportivul  Andrei Furdui (17 ani) a reuşit să se claseze pe locul al treilea, obţinând medalia de bronz în proba de 50 metri bras în clasamentul juniorilor (totodată îmbunătăţindu-şi performanţele individuale). Pe lângă cucerirea distincţiei naţionale, concurentul din Cetatea Marii Uniri (foto dreapta) s-a mai clasat pe locul cinci în proba de 100 metri bras.
Aceste rezultate notabile i-au adus lui Andrei Furdui selecţionarea în lotul de juniori care va lua startul la Banja Luka în Bosnia Herţegovina la Campionatul Balcanic de Juniori (30 aprilie-1 mai 2011). De asemenea, Raluca Sandu (15 ani) s-a clasat cel mai bine în proba de 200 metri liber, unde a ocupat poziţia a 8-a în ierarhia juniorilor. Următorul concurs al înotătorilor albaiulieni este programat la Reşiţa, în 13-15 mai, Campionatul Naţional Şcolar, unde vor vor fi prezenţi copii, fete şi băieţi, de 12, 13 şi 14 ani. „Este o medalie importantă şi chiar neaşteptată, ţinând cont de condiţiile noastre de pregătire. Întrucât bazinul olimpic din Alba Iulia se găseşte într-un amplu proiect de renovare, ne-am antrenat doar de 4 ori pe săptămână la Hunedoara”, a declarat antrenorul Nicolae Bob. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo Mijlocașul central Andrei Mărginean (23 de ani), originar din Zlatna este noul fotbalist al prim-divizionarei Dinamo București.  Andrei Mărginean aparține de clubul italian Sassuolo și va juca în sezonul 2024-2025 pentru Dinamo. Potrivit gsp.ro, „câinii” au si o opțiune de transfer definitiv. Aceasta poate ajunge la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea