Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Americanii avertizează: Administrat în cantităţi mari, paracetamolul poate provoca leziuni hepatice grave

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

paracetamolParacetamolul poate provoca leziuni hepatice grave dacă este administrat în cantităţi mari, avertizează Autoritatea Medicamentelor din Statele Unire. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial, experţii americani le recomandă medicilor să nu mai prescrie comprimate care conţin mai mult de 325 de miligrame de substanţă activă. 

Pe de alta parte, specialiştii romani susţin că se poate ajunge în situaţia de a avea grave probleme de sănătate doar în cazul in care paracetamolul este administrat în doze mari şi pentru o lungă perioada.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului din Romania, Anca Crupariu, a precizat că articolele americanilor nu aduc nimic nou în ceea ce priveşte abordarea europeana a acestei probleme.

„Nu e cazul să se ia o măsură deosebita, pentru că articolele americanilor nu aduc nimic nou din punctul de vedere al abordării europene. Paracetamolul provoacă, într-adevăr, leziuni hepatice grave, dacă este luat în doze mari, iar tratamentul este prelungit”, a spus Crupariu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea