Rămâi conectat

Sport

Americanca Ashley Morrissette, nou transfer pentru CSU Alba Iulia | A doua modificare din efectiv, a plecat Leticia Lerma

Dan HENEGAR

Publicat

în

Americanca Ashley Morrissette este ultimul transfer al CSU Alba Iulia, formaţia feminină albaiuliană renunţând implicit la Leticia Lerma. Încercând să repare din mers ce s-a stricat în startul pregătirii, după ce l-a demis la antrenorul Vladimir Ivankovic, CSU Alba Iulia a făcut a doua modificare în efectivul condus de spaniolul Manuel Rodriguez. Săptămâna trecută s-a renunţat la Maria Radovic, fiind adusă o altă conaţională… sârboaica Ana Radovic (27 de ani, ultima dată în Franţa, la COB Calais), prezentă la Campionatele Europene! Pe aceeaşi linie, a plecat Leticia Lerma şi a fost înregimentată americanca Ashley Morrissette, în vârstă de 22 de ani. Adusă în România de Olimpia Braşov în această vară, Morrisette a evoluat sezonul trecut în NCAA, la Purdue. În cele 36 de partide, noua baschetbalistă  aflata sub comanda spaniolului Manuel Rodriguez a avut o medie de 16,8 p, 4,8 pase decisive și 3,6 recuperări. Ashley Morrissette a dat probe la gruparea din WNBA, Washington Mystics.

„După venirea noului antrenor, acesta a simţit nevoia unei întăriri a lotului. Am încheiat conturile cu Maria Radiovic şi Leticia Lerma şi am reluat discuţiile cu Ana Radovic şi Ashley Morrissette, pe care le-a dorit şi în vară. Sunt soluţii pe care le-am dorit, atunci ne-au refuzat, acum s-a ivit o oportunitate de care am profitat. După aceste mutări, pe hârtie lotul pare mai puternic”, a comentat preşedintele Bogdan Duma.

*Bogdan Duma: “Era firească înlocuirea antrenorului”

Oficialul CSU Alba Iulia susţine că înlocuirea lui Vladimir Ivankovic era logică în condiţiile în care s-a produs eliminarea din Cupa României de către Phoenix Galaţi. “Avea stipulat în contract intrarea în Final Four-ul Cupei României. S-a ratat obiectivul, era firească modificarea băncii tehnice. Şi cu Manuel Rodriguez am discutat în intersezon, dar când s-a eliberat el contractual, noi deja semnasem cu Ivankovic”, a explicat Duma.

*Săptămâna viitoare, debut european

CSU Alba Iulia va juca sâmbătă, 14 octombrie acasă, în etapa a 3-a, cu BC Sirius Tg. Mureş, iar săptămâna viitoare are întâiul joc în CEWL, contând pentru Grupa A. Astfel, se va juca o dublă externă, la Braşov, cu Olimpia, miercuri, 18 octombrie (meci în devans din etapa a 4-a) şi joi, 19 octombrie (prima etapă din Liga Europei Centrale), în competiţia continentală urmând o altă deplasare, la Viena, pentru disputa cu Flying Foxes SVS Post (26 octombrie).


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ultimele dispute ale anului în eșalonul terț: Metalurgistul, confruntare cu liderul, derby “de Alba” la Galda, CSU Alba Iulia, test cu ACS Tg. Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

În weekend sunt programate ultimele jocuri ale anului în Liga 3, cu teste dificile pentru conjudețene, plecând de la deplasarea “roș-albaștrilor” în fieful liderului, derby-ul “de Alba” de la Galda de Jos și până la disputa încinsă de pe “Cetate”.

*Gloria Bistrița-Năsăud (locul întâi, 33 de puncte) – Metalurgistul Cugir (locul 6, 20 de puncte), vineri, 1 decembrie, ora 14.00 (în tur, 1-1).

Prima clasată, cu 7 victorii consecutive, va ierna în fruntea clasamentului Seriei 9 indiferent de rezultat. Cugirenii au reușit să treacă, la limită, de “lanterna roșie”, succes necesar după 3 eșecuri succesive, și încă sunt în cursa pentru primele 4 poziții.

Va absenta Vitinha – suspendat, iar ultima reprezentație internă a trupei lui Adrian Falub se va disputa pe suprafață sintetică, de Ziua Națională a României.

*Industria Galda (locul 9, 9 puncte) – CSM Unirea Alba Iulia (poziția a 7-a, 19 puncte), sâmbătă, 2 decembrie, ora 14.00 (în tur, 1-1).

Sunt ambiții în duelul dintre formațiile din Alba rănite în orgoliu după ultimele rezultate. Amfitrionii nu au câștigat în acest sezon în fața fanilor și au înregistrat 3 insuccese la rând.

“Alb-negrii” suferă în urma eșecului “cu cântec” (grave erori de arbitraj) contra Gloriei Bistrița și au șanse reduse să mai acceadă în play-off, aflându-se la 5 “lungimi” de locul 4, când mai sunt 12 puncte puse-n joc (4 întâlniri). Vor absenta, din diverse motive (suspendări, accidentări), Căt. Suciu, Potopea, Frențiu, Puha, respectiv M. Boldea, T. Suciu și Bârdea.

*CSU Alba Iulia (locul 3, 24 de puncte) – ACS Tg. Mureș (locul 4, 20 de puncte), sâmbătă, 2 decembrie, ora 14.00, pe “Cetate” (în tur, 1-0).

Duel cu miză pe arena albaiuliană, în condițiile în care sunt 4 puncte între cele două formații. Studenții au ratat la Mediaș un examen important în economia sezonului și au parte de o confruntare cu o grupare care a renăscut de la instalarea antrenorului Flavius Sabău. ACS Tg. Mureș are o perioadă excelentă, cu 5 partide succesive adjudecate, o ascensiune în ierarhie și presiune pe pozițiile de play-off, fiind cea mai în formă formație din Seria 9, după Gloria Bistrița.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare