Rămâi conectat

Sport

Americanca Ashley Morrissette, nou transfer pentru CSU Alba Iulia | A doua modificare din efectiv, a plecat Leticia Lerma

Dan HENEGAR

Publicat

în

Americanca Ashley Morrissette este ultimul transfer al CSU Alba Iulia, formaţia feminină albaiuliană renunţând implicit la Leticia Lerma. Încercând să repare din mers ce s-a stricat în startul pregătirii, după ce l-a demis la antrenorul Vladimir Ivankovic, CSU Alba Iulia a făcut a doua modificare în efectivul condus de spaniolul Manuel Rodriguez. Săptămâna trecută s-a renunţat la Maria Radovic, fiind adusă o altă conaţională… sârboaica Ana Radovic (27 de ani, ultima dată în Franţa, la COB Calais), prezentă la Campionatele Europene! Pe aceeaşi linie, a plecat Leticia Lerma şi a fost înregimentată americanca Ashley Morrissette, în vârstă de 22 de ani. Adusă în România de Olimpia Braşov în această vară, Morrisette a evoluat sezonul trecut în NCAA, la Purdue. În cele 36 de partide, noua baschetbalistă  aflata sub comanda spaniolului Manuel Rodriguez a avut o medie de 16,8 p, 4,8 pase decisive și 3,6 recuperări. Ashley Morrissette a dat probe la gruparea din WNBA, Washington Mystics.

„După venirea noului antrenor, acesta a simţit nevoia unei întăriri a lotului. Am încheiat conturile cu Maria Radiovic şi Leticia Lerma şi am reluat discuţiile cu Ana Radovic şi Ashley Morrissette, pe care le-a dorit şi în vară. Sunt soluţii pe care le-am dorit, atunci ne-au refuzat, acum s-a ivit o oportunitate de care am profitat. După aceste mutări, pe hârtie lotul pare mai puternic”, a comentat preşedintele Bogdan Duma.

*Bogdan Duma: “Era firească înlocuirea antrenorului”

Oficialul CSU Alba Iulia susţine că înlocuirea lui Vladimir Ivankovic era logică în condiţiile în care s-a produs eliminarea din Cupa României de către Phoenix Galaţi. “Avea stipulat în contract intrarea în Final Four-ul Cupei României. S-a ratat obiectivul, era firească modificarea băncii tehnice. Şi cu Manuel Rodriguez am discutat în intersezon, dar când s-a eliberat el contractual, noi deja semnasem cu Ivankovic”, a explicat Duma.

*Săptămâna viitoare, debut european

CSU Alba Iulia va juca sâmbătă, 14 octombrie acasă, în etapa a 3-a, cu BC Sirius Tg. Mureş, iar săptămâna viitoare are întâiul joc în CEWL, contând pentru Grupa A. Astfel, se va juca o dublă externă, la Braşov, cu Olimpia, miercuri, 18 octombrie (meci în devans din etapa a 4-a) şi joi, 19 octombrie (prima etapă din Liga Europei Centrale), în competiţia continentală urmând o altă deplasare, la Viena, pentru disputa cu Flying Foxes SVS Post (26 octombrie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea