Americanca Ashley Morrissette, nou transfer pentru CSU Alba Iulia | A doua modificare din efectiv, a plecat Leticia Lerma

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Americanca Ashley Morrissette este ultimul transfer al CSU Alba Iulia, formaţia feminină albaiuliană renunţând implicit la Leticia Lerma. Încercând să repare din mers ce s-a stricat în startul pregătirii, după ce l-a demis la antrenorul Vladimir Ivankovic, CSU Alba Iulia a făcut a doua modificare în efectivul condus de spaniolul Manuel Rodriguez. Săptămâna trecută s-a renunţat la Maria Radovic, fiind adusă o altă conaţională… sârboaica Ana Radovic (27 de ani, ultima dată în Franţa, la COB Calais), prezentă la Campionatele Europene! Pe aceeaşi linie, a plecat Leticia Lerma şi a fost înregimentată americanca Ashley Morrissette, în vârstă de 22 de ani. Adusă în România de Olimpia Braşov în această vară, Morrisette a evoluat sezonul trecut în NCAA, la Purdue. În cele 36 de partide, noua baschetbalistă  aflata sub comanda spaniolului Manuel Rodriguez a avut o medie de 16,8 p, 4,8 pase decisive și 3,6 recuperări. Ashley Morrissette a dat probe la gruparea din WNBA, Washington Mystics.

„După venirea noului antrenor, acesta a simţit nevoia unei întăriri a lotului. Am încheiat conturile cu Maria Radiovic şi Leticia Lerma şi am reluat discuţiile cu Ana Radovic şi Ashley Morrissette, pe care le-a dorit şi în vară. Sunt soluţii pe care le-am dorit, atunci ne-au refuzat, acum s-a ivit o oportunitate de care am profitat. După aceste mutări, pe hârtie lotul pare mai puternic”, a comentat preşedintele Bogdan Duma.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Bogdan Duma: “Era firească înlocuirea antrenorului”

Oficialul CSU Alba Iulia susţine că înlocuirea lui Vladimir Ivankovic era logică în condiţiile în care s-a produs eliminarea din Cupa României de către Phoenix Galaţi. “Avea stipulat în contract intrarea în Final Four-ul Cupei României. S-a ratat obiectivul, era firească modificarea băncii tehnice. Şi cu Manuel Rodriguez am discutat în intersezon, dar când s-a eliberat el contractual, noi deja semnasem cu Ivankovic”, a explicat Duma.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

*Săptămâna viitoare, debut european

CSU Alba Iulia va juca sâmbătă, 14 octombrie acasă, în etapa a 3-a, cu BC Sirius Tg. Mureş, iar săptămâna viitoare are întâiul joc în CEWL, contând pentru Grupa A. Astfel, se va juca o dublă externă, la Braşov, cu Olimpia, miercuri, 18 octombrie (meci în devans din etapa a 4-a) şi joi, 19 octombrie (prima etapă din Liga Europei Centrale), în competiţia continentală urmând o altă deplasare, la Viena, pentru disputa cu Flying Foxes SVS Post (26 octombrie).

Dan HENEGAR