Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Amenzi de peste 65.000 de lei în minivacanța de Anul Nou: Polițiștii din Alba au intervenit la peste 100 de evenimente și au reținut 15 permise de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amenzi de peste 65.000 de lei în minivacanța de Anul Nou: Polițiștii din Alba au intervenit la peste 100 de evenimente și au reținut 15 permise de conducere.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit IPJ Alba, în perioada 31 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, peste 160 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere.

Aceștia au utilizat, în medie, 80 de autospeciale, din care 12 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.
Măsurile luate de polițiștii au făcut ca cetățenii să petreacă în liniște, atât în noaptea de revelion cât și în primele două zile ale noului an.

În această perioadă, nu au fost înregistrate fapte de mare violență și nici de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar manifestările publice organizate pentru sărbătorirea Noului An s-au desfășurat într-un climat de siguranță publică adecvat.

Structurile de poliție au intervenit la 122 de evenimente, majoritatea fiind semnalate prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112.

În cele 3 zile, au fost constatate 43 de infracțiuni, din care 8 în flagrant delict și au fost sancționate 135 de abateri de natură contravențională, cu amenzi în valoare de 67.951 lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități în trafic, pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație. Scopul acțiunilor preventive a constat în conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor cu privire la importanța respectării prevederilor legale privind regimul de viteză, interdicția consumului de alcool ori substanțe psihotrope, acordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule precum și importanța utilizării centurii de siguranță.

În urma acțiunilor dedicate siguranței traficului rutier, polițiștii au reținut 15 permise de conducere.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță și le adresăm urări pentru un an nou cu sănătate și fericire! LA MULȚI ANI!

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer de 35 de ani din municipiul Blaj, suspect de faptul că s-ar fi urcat la volan sub influența drogurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer de 35 de ani din municipiul Blaj, suspect de faptul că s-ar fi urcat la volan sub influența drogurilor Un șofer de 35 de ani din municipiul Blaj este suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub influența drogurilor. Citește și: Șofer de 39 de ani din municipiul Aiud, suspect de faptul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea