Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi de 46.000 de lei pentru abateri de la legislaţia sanitară veterinară, după controalele DSVSA Alba din iunie și iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 15 iunie – 31 iulie 2015, inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba cu atribuții de control, reuniți în comisii mixte intrainstituționale (formate din reprezentanți ai Serviciului de Control Siguranța Alimentelor, Serviciul Antifraudă) prin decizie semnată de directorul executiv, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Au fost verificaţe un număr de 76 de unități de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării și controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în zonele de agrement/localități de interes turistic unde, în sezonul de vară, în mod obișnuit se înregistrează creșteri ale numărului de turiști și implicit intensificarea activităților de comercializare, preparare și servirea alimentelor. Controalele au vizat: unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie și patisserie, pensiuni turistice, magazine alimentare, unități de tip fast food.

Potrivit directorului DSVSA Alba, dr. Florean Bălgrădean, în urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare, prin folosirea recipentelor și a ustensilelor deteriorate, greu igienizabile care permit dezvoltarea germenilor microbieni, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, fără respectarea regimului termic impus de producător pentru categoria de produs și în condiții deficitare de igienă precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 52 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.000 de lei.

A fost confiscată şi retrasă de la vânzare o cantitate de 60 kg produse alimentare cu o valoare estimată la 1.200 lei.

Cetăţenii pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranţei alimentelor, la sediul DSVSA Alba sau la numărul de telefon 0258/835915. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea