Rămâi conectat

Actualitate

Amendă de 7200 de euro sau închisoare pentru nevaccinați: Măsuri drastice propuse de o țară din Europa datorită situației pandemice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amendă de 7200 de euro sau închisoare pentru nevaccinați: Măsuri drastice propuse de o țară din Europa datorită situației pandemice

O țară europeană, dacă se mai poate spune aşa, pregătește un proiect de lege pentru nevaccinați. Şi anume, cei care refuză să se vaccineze riscă o amendă uriaşă de până la 7200 de euro sau închisoare.

Un proiect de lege privind introducerea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 în Austria prevede o amendă pentru refuzul de a fi vaccinat de până la 7.200 de euro, a informat luni ziarul Die Presse cu referire la un document elaborat de Guvernul austriac.

Amendă de 7200 de euro sau închisoare pentru nevaccinați

Potrivit proiectului de lege, vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului se va aplica tuturor persoanelor care locuiesc în Austria din februarie 2022. Pedeapsa pentru refuzul vaccinării va fi de 3.600 de euro sau patru luni de închisoare. Cei care ignoră două sesizări ale autorităților cu privire la necesitatea vaccinării se vor confrunta cu o amendă uriașă de 7.200 de euro.

Proiectul de lege urmează să fie depus în parlament în jurul datei de 6 decembrie, după care trebuie aprobat de cele două camere ale parlamentului austriac.

Vor fii excluse persoanele cu probleme de sănătate, femeile însărcinate și copiii sub 12 ani

Din cauza celui de-al patrulea val de pandemie, guvernul austriac a anunțat un plan de introducere a unui vaccin obligatoriu împotriva Covid-19 din februarie 2022. Această măsură s-a dovedit nepopulară în societatea austriacă și a provocat proteste în masă în toată țara, care au implicat zeci de mii de oameni în sprijin. dreptul de a alege dacă se vaccinează, informează novinite.com.

Cu toate acestea , unele elemente rămân neclare, mai ales dacă cineva continuă să refuze să se vaccineze chiar și după ce a primit amenzile. Potrivit die Presse, una dintre soluțiile discutate este că cei care nu pot dovedi că sunt vaccinați vor primi o amendă la fiecare șase luni.

Situația din Austria a devenit din ce în ce mai gravă. Unitățile de terapie intensivă aproape de capacitatea maximă

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), 65,2% din populația totală a Austriei a fost vaccinată. Unele state s-au pregătit chiar pentru triaj, Salzburg numind o echipă de triaj care va decide cine va primi tratament în unitățile de terapie intensivă dacă se atinge capacitatea maximă.

Anunțul de a face vaccinările obligatorii a intensificat diviziunile în societatea austriacă, președintele Alexander van der Bellen avertizând că „există un mare pericol ca revoltele să devină şi mai puternice”.

Partidul FPÖ, care anterior și-a pierdut votul alegătorilor din cauza unei serii de scandaluri de corupție, a devenit din ce în ce mai popular printre anti-vaccinişti. Când guvernul și-a anunțat planurile, liderul partidului FPÖ, Herbert Kickl, a spus că „În Austria este o dictatură de astăzi încolo” și a cerut proteste în masă pentru a lupta împotriva introducerii vaccinării obligatorii.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea