Rămâi conectat

Curier Județean

Alin Ignat și Big Band-ul Radio vor deschide, duminică, ultima seară de Sărbătoarea Muzicii 2015, la Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alin Ignat va cânta, duminică, la Sărbătoarea Muzicii 2015, la invitația dirijorului și compozitorului Ionel Tudor, solistul albaiulian urmând să deschidă ultima seară de Sărbătoarea Muzicii 2015.

Alin IgnatLa fel ca și în celelalte două seri, spectacolul de duminică va fi organizat în Piața Cetății din Alba Iulia. Concertul lui Alin Ignat va începe la ora 20.30, va fi acompaniat de Big Band-ul Radiodifuziunii Române și va dura aproximativ 20 de minute, timp în care va interpreta patru piese.

Ultima va fi din repertoriul lui Gabriel Cotabiță, dorind în acest fel să-și exprime susținerea față de artist.

Spectacolul va continua cu Ionel Tudor și Big Band-ul Radiodifuziunii Române care, alături de soliști precum Luminița Anghel, Nico sau Vlad Mirița, vor da măsura exactă a talentului dus dincolo de limita pasiunii.

Big Band-ul Radio, ansamblul fondat în 1949, are la activ un număr considerabil de concerte, colaborări în emisiuni de televiziune şi participări la festivaluri (Cerbul de aur, Mamaia etc.), fiind dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Format din instrumentişti de mare valoare, Big Band-ul Radio a creat o adevărată şcoală de interpretare, de improvizaţie şi orchestraţie.

Ritmuri de jazz şi câteva dintre cele mai cunoscute hit-uri ale genului îi vor încânta pe iubitorii de muzică, în interpretarea Big Band-ului Radio şi cu participarea solistică a artiştilor ansamblului. Întregul eveniment se derulează sub bagheta dirijorului Big Band-ului Radio: IONEL TUDOR, compozitor şi orchestrator extrem de apreciat şi de premiat. Una dintre marile sale realizări este clasarea pe locul 8-9 ca reprezentant al României la Concursul Eurovision 2002 (melodia „Tell Me Why” – Monica Anghel şi Marcel Pavel).

Sărbătoarea Muzicii este un reper mondial, organizat în România exclusiv la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală. Un eveniment marca Primăria Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea