Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL: PSD insistă cu demonizarea “chiaburilor” din mediul privat. Soluția găsită pentru contractele part-time va crește șomajul în rândul tinerilor

Paul Voicu - Primar 2020

Tineretul Național Liberal atrage atenția că singura consecință a noilor modificări decise de guvernul Dăncilă-Dragnea în domeniul contractelor part-time va fi creșterea șomajului în rândul tinerilor, respectiv încurajarea muncii la negru:

“Toate acțiunile economice ale PSD din ultimul an arată că guvernul insistă cu perpetuarea unei mentalități de acum 100 de ani în care “chiaburii” – azi, mediul privat – trebuie demonizați. Au început cu atacarea multinaționalelor și a sectorului bancar, pentru a continua cu domeniul IT și contractele part-time sau cu amenințarea firmelor private cu controale de la ITM. Decizia guvernului Dăncilă-Dragnea de a se reține angajatului part-time CAS și CASS doar la salariul realizat, urmând ca diferența să fie suportată în numele angajatului de către angajatorul privat este o aberație. Exact ca în cazul angajaților din domeniul IT, o bună parte dintre cei cu contracte de muncă part-time sunt tineri. Iar soluția pe care a propus-o guvernul Dăncilă-Dragnea nu va face altceva decât să crească șomajul în rândul tinerilor pentru că firmele vor prefera să renunțe la aceste contracte sau vor stimula munca la negru”.

ELIT

Tinerii din PNL au subliniat că prevederile OUG 4/2017 vor fi atacate la CCR:

“Revoluția fiscală” a PSD dăunează grav mediului privat și economiei de piață. Chiar și modificările adoptate ieri de guvernul Dăncilă prin care angajații din domeniul IT nu vor mai avea salariile diminuate, urmare a trecerii contribuțiilor de la angajat la angajator, îi discriminează pe cei care deja au mărit salariile angajaților din fonduri proprii pentru a se asigura că aceștia nu au de suferit. PNL a anunțat deja că va ataca la CCR prevederile OUG 4/ 2017, profund discriminatorii pentru mediul privat, iar dacă judecătorii vor admite contestația, atunci vom înregistra o mare victorie pentru firmele din România. Pe de altă parte, chiar dacă răul va fi reparat, instabilitatea, timpul pierdut și nervii tocați de mediul privat nu vor schimba cu nimic intenția guvernului Dăncilă-Dragnea de a găsi noi modalități pentru a suprataxa firmele din România”.

Mihail David - 2020

Alin Ignat, prim-vicepreședinte al Tineretului Național Liberal

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Bebito 9 februarie 2018 at 16:33

Esti un papagal rasuflat ma. Refulezi ce auzi pe la altii. Hai pa, cine dracu te voteaza ori crede si pe tine?!

crestinu` si....nu prea 9 februarie 2018 at 17:29

Nu mai spune ?! Esti sigur ca nu-i exact….invers de cum spui ?

ema 9 februarie 2018 at 17:38

Rau e fii… da din coate da de da de il vede si pe el cineva, sa ii arunce un oscior. Dar oare cine sa il vada? Un inganfat lingusitor. Facultatea cand o termini? Sau ai voie in politica si cu studii medii? Astia ne dau noua lectii si solutii

?? 10 februarie 2018 at 19:24

Tinere,cam bati campii,dar ce parere ai despre o persoana care muncea 8 ore pe zi,patronul platea contributii (daca le platea) pentru 2 ore,omul ajungea la pensie si se trezea cu 2 ani in loc de 8? Cu vechea legea ,baga firma in insolventa,mai avea si spatele asigurat si tu care ai muncit ,nu mai aveai nici o sansa sa ti se faca dreptate.Trecerea contributiilor la angajat,dar mai important obligatia angajatorului sa plateasca ,este un avantaj real in favoarea angajatului,dar politruci ca tine ,veniti si dezinformati.As vrea sa veniti voi cu o solutie constructiva,nu doar cu critici ne fondate si dezinformare.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...