Alexandru Pereş: Un Guvern al speranţei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Săptămâna recent încheiată, coaliţia aflată la guvernare a arătat că este deschisă la schimbare: o schimbare pe care strada a cerut-o şi pentru care Opoziţia a pledat cu înverşunare în tot acest timp, făcând din aceasta un leitmotiv al apariţiilor în mass-media.
Am încercat, şi cred că am şi reuşit, să formăm un Guvern alcătuit din oameni tineri dar cu experienţă, o echipă de oameni noi cu suflu şi idei noi care, avem convingerea, pe lângă încrederea noastră, vor câştiga şi încrederea cetăţenilor.
Este de înţeles că peste noapte nu se poate naşte o clasă politică nouă. Iar Guvernul nu poate fi lăsat pe mâna oricui numai pentru a mima o schimbare radicală. Cum vă explicaţi dumneavoastră faptul că omul desemnat de PDL spre a conduce Guvernul este contestat totuşi de adversarii noştri politici, în condiţiile în care a fost recrutat şi format chiar de opoziţie? Iată cum este deconspirat singurul ţel al USL – alegeri anticipate cu orice preţ, chiar cu sacrificarea interesului naţional. Nu pot fi ignorate consecinţele pe care o astfel de acţiune le-ar avea asupra stabilităţii economice şi sociale a României. Ceea ce demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că opoziţia ignoră sau refuză să înţeleagă situaţia în care se află ţara noastră.
Pe zi ce trece, realizez că oricâtă flexibilitate ar demonstra coaliţia de la guvernare, oricâtă disponibilitate pentru negociere şi dialog, opoziţia nu va fi mulţumită. Pe de altă parte, mi-aş fi dorit să văd cum ar fi reuşit ea, opoziţia, să mulţumească oamenii din stradă, ţinând cont de situaţia economică actuală a ţării şi contextul crizei internaţionale. Românii au văzut cu siguranţă ceea ce s-a întâmplat în Parlament în momentul votului de învestitură al Guvernului Ungureanu. Parlamentarii opoziţiei, care au vorbit atât de mult despre aşa-zisa dictatură existentă în România, au refuzat să participe la şedinţă şi să-şi exercite dreptul la vot – principala armă politică într-un for democratic. Cu siguranţă, eu aşa cred, abţinerea de la vot a fost mai degrabă rezultatul cenzurii sau dictaturii de partid, dacă vreţi.
Singurul reprezentant al opoziţiei care a ţinut să ia cuvântul în plen este şi cel care a produs, odată cu discursul său, tensiuni în cadrul USL. Am văzut astfel un Crin Antonescu crispat, uşor supărat, care a declarat că nu s-a simţit reprezentat de discursul domnului Ponta; şi un domn Ponta decis să iasă din cochilia de purtător de cuvânt agresiv al USL, ridicând capul şi luând poziţie, în pofida deciziilor luate în Uniune. A fost poate singurul moment când cele două partide -PNL şi PSD – s-au raportat diferit la aceeaşi realitate. Sigur, nu cred nicio clipă că, pe moment, USL se va rupe. Asta fiindcă fiecare dintre cei trei lideri de partid sunt conştienţi că singuri nu au forţă. Se complac aşadar într-o dragoste silită, vom vedea până când. Ceea ce nu înţeleg dânşii este că pentru a schimba ceva, aşa cum atât de mult îşi doresc, este nevoie de participare. Fără chiul, fără spate întors, doar prin muncă şi implicare.
De cele din urmă sunt ferm convins că va da dovadă Guvernul Ungureanu. Pentru că dânşii vor cu adevărat o soluţie la problemele ţării, iar eu îmi manifest convingerea că acest nou Guvern, format din oameni tineri şi capabili, nu va dezamăgi şi va aduce un plus de imagine atât partidelor aflate la guvernare cât şi în plan extern, României.

Alexandru PEREŞ
senator PDL de Alba

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

13 Comentarii

Aurelian 13 februarie 2012 at 15:36

Desigur ca acest guvern, este un guvern al disperarii pentru Cr(et)inel Antonesvu, Felix si PeNaLi, ca le-a taiat mau, nu mai zic nici carr.Tot planul lor diabolic (si de ce nu infantil) de a darama guvernul, de al inlatura pe Marinar, si de a face alegeri anticipate s-a dus pe Valea Sambatii.

CUGIREAN 13 februarie 2012 at 16:37

bai Aiurel , in afara sa injuri si sa te masturbezi mai sti ceva?? Si acum ca sa dovedesti ca esti PDL ist incepe si injura , stimabile!!

Totaiai 13 februarie 2012 at 18:55

Ca deobicei AIURELIAN are glume in program…!!!

Cetatean 13 februarie 2012 at 19:09
CUGIREAN 13 februarie 2012 at 16:30

Eu nu stiu cine este Aurelian dar cu siguranta este cam nescolarizat sau este scolarizat la scoala de vara PDl . Pai cum poate unul ca Peres sa mai vorbesca despre bunastare can a mintit cu nerusinare toti cugirenii cu locuri de munca , cu pensii cu grupe de munca si alte minciuni . Peres ar fi bine sa stea calm in casa lui si sa ne mai lase . asa cum spune poate ca ar trebui sa-l lase pe Rosian sau Truta ca el este ofilit chiar daca-si vopseste parul si mustata.
Si acum hai Aureliene incepe cu injuraturile!!

viorel 13 februarie 2012 at 17:38

I-a mintit pe cugireni mai mult ca Atanasiu?

rudotel 13 februarie 2012 at 22:04

vorba lui base……baiiiiiiiiiiiii……linisteeeee………..ce dracuuuuuuuuuuuuu…….te-am vazut la tv..cum stateai sa le arati la ai tai cum votezi……..erai penibil………..dar lasam asta……bai……”senatoare”…..ai cunostinta de bazinul olimpic???????????????

gogu 13 februarie 2012 at 22:08

un guvern de securisti, din tagma ta, asta avem tortionarule!

SIMI 13 februarie 2012 at 23:53

d-le cu luminita din fundu tunelului si cu un guvern al sperantei nu se poate trai ne-am saturat sa auzim tot felu scuze FAPTE,de statea lumea dupa promisiunile politicienilor de mult dadeau coltu,asa ca ori treceti la fapte ori in opozitie

ion 14 februarie 2012 at 9:42

uite domnule cine vorbeste de corectitudine,aceasta japita de om din familie de securisti omul care acuza cu timp in urma pe cei care au organizat mineriadele dela fsn, pai daca e asa sa dam cartile pe fata.el este omul care a organizat mineriada la alba-iulia umbland noaptea intreaga cu masinile politiei chemand oamenii pentru bucuresti unde la gara a organizat trenul de plecare cu peste 300 de oameni aici ii da inprimire la Dan Costea pentru plecare la bucuresti si acest cretin a ajuns sa fie trei legislaturi senator s-au deputat casa se stie, si sa stie lumea cine vorbeste

Corcodusul 14 februarie 2012 at 11:33

Un guvern pentru care noi romanii suntem betivi si lenesi iar cei care mor, sigur mor morti de beti. Nu stiu cum s-a adunat in aceasta conducere portocalie atata ura impotriva unui popor umilit si saracit de incompetenta, prostia si hotia acestor conducatori. Sa ne spuna domnul Peres ce a facut pentru locuitorii judetului Alba in afara taierii pensiilor si salariilor. Sa ne ferasca Dumnezeu cand poate nu peste multa vreme acest popor batjocorit o sa-si ceara drepturile.

Costel* 14 februarie 2012 at 11:37

Felicitari domnule Basescu pentru ultima dumitale realizare. Ai dat afara din serviciu pe seful de la Transelectrica pentru ca iubitii dumitale baieti destepti sa se poata imbogatii exportand curentul electric.

Ionel Popa 14 februarie 2012 at 11:38

Fostii securisti sunt inca puternici! Votati Peres!

Comentariile sunt oprite