Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Alexandru Pereş: Un Guvern al speranţei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Săptămâna recent încheiată, coaliţia aflată la guvernare a arătat că este deschisă la schimbare: o schimbare pe care strada a cerut-o şi pentru care Opoziţia a pledat cu înverşunare în tot acest timp, făcând din aceasta un leitmotiv al apariţiilor în mass-media.
Am încercat, şi cred că am şi reuşit, să formăm un Guvern alcătuit din oameni tineri dar cu experienţă, o echipă de oameni noi cu suflu şi idei noi care, avem convingerea, pe lângă încrederea noastră, vor câştiga şi încrederea cetăţenilor.
Este de înţeles că peste noapte nu se poate naşte o clasă politică nouă. Iar Guvernul nu poate fi lăsat pe mâna oricui numai pentru a mima o schimbare radicală. Cum vă explicaţi dumneavoastră faptul că omul desemnat de PDL spre a conduce Guvernul este contestat totuşi de adversarii noştri politici, în condiţiile în care a fost recrutat şi format chiar de opoziţie? Iată cum este deconspirat singurul ţel al USL – alegeri anticipate cu orice preţ, chiar cu sacrificarea interesului naţional. Nu pot fi ignorate consecinţele pe care o astfel de acţiune le-ar avea asupra stabilităţii economice şi sociale a României. Ceea ce demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că opoziţia ignoră sau refuză să înţeleagă situaţia în care se află ţara noastră.
Pe zi ce trece, realizez că oricâtă flexibilitate ar demonstra coaliţia de la guvernare, oricâtă disponibilitate pentru negociere şi dialog, opoziţia nu va fi mulţumită. Pe de altă parte, mi-aş fi dorit să văd cum ar fi reuşit ea, opoziţia, să mulţumească oamenii din stradă, ţinând cont de situaţia economică actuală a ţării şi contextul crizei internaţionale. Românii au văzut cu siguranţă ceea ce s-a întâmplat în Parlament în momentul votului de învestitură al Guvernului Ungureanu. Parlamentarii opoziţiei, care au vorbit atât de mult despre aşa-zisa dictatură existentă în România, au refuzat să participe la şedinţă şi să-şi exercite dreptul la vot – principala armă politică într-un for democratic. Cu siguranţă, eu aşa cred, abţinerea de la vot a fost mai degrabă rezultatul cenzurii sau dictaturii de partid, dacă vreţi.
Singurul reprezentant al opoziţiei care a ţinut să ia cuvântul în plen este şi cel care a produs, odată cu discursul său, tensiuni în cadrul USL. Am văzut astfel un Crin Antonescu crispat, uşor supărat, care a declarat că nu s-a simţit reprezentat de discursul domnului Ponta; şi un domn Ponta decis să iasă din cochilia de purtător de cuvânt agresiv al USL, ridicând capul şi luând poziţie, în pofida deciziilor luate în Uniune. A fost poate singurul moment când cele două partide -PNL şi PSD – s-au raportat diferit la aceeaşi realitate. Sigur, nu cred nicio clipă că, pe moment, USL se va rupe. Asta fiindcă fiecare dintre cei trei lideri de partid sunt conştienţi că singuri nu au forţă. Se complac aşadar într-o dragoste silită, vom vedea până când. Ceea ce nu înţeleg dânşii este că pentru a schimba ceva, aşa cum atât de mult îşi doresc, este nevoie de participare. Fără chiul, fără spate întors, doar prin muncă şi implicare.
De cele din urmă sunt ferm convins că va da dovadă Guvernul Ungureanu. Pentru că dânşii vor cu adevărat o soluţie la problemele ţării, iar eu îmi manifest convingerea că acest nou Guvern, format din oameni tineri şi capabili, nu va dezamăgi şi va aduce un plus de imagine atât partidelor aflate la guvernare cât şi în plan extern, României.

Alexandru PEREŞ
senator PDL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea