Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereş: România riscă să fie pusă la colț din cauza presiunilor făcute de politicienii puterii asupra justiției

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Telenovela gestionării portofoliului transporturilor intră în prelungiri. După un ministru condamnat, un interimat marcat de fuga de răspundere și o nominalizare cu cântec, a unui politician pătat, Guvernul Ponta și PNL atacă, din nou, instituțiile statului. Ceea ce trebuia să fie doar un episod de vacanță, riscă să se transforme într-un serial horror cu implicații foarte serioase. Declarațiile de zilele acestea ale liderilor PNL, de la toate nivelurile, care au făcut un adevărat scut uman în jurul lui Ovidiu Silaghi, fac un imens rău României.

În loc să lase instituțiile statului să-și facă treaba, reprezentanții PNL se lansează în atacuri sistematice la adresa acestora, prezentând societatea românească și justiția din România ca pe o imagine a anilor ’50, când justiția se făcea în tribunalele poporului cu comisarii sovietici. A vorbi de dosare fabricate politic, de răzbunări politice ce includ folosirea serviciilor de siguranță naținală, de o justiție ce acționează la comandă politică, atunci când un lider din partidul tău face obiectul unei cercetări, denotă doar lipsă de inteligență și o uriașă doză de iresponsabilitate. Nu poți, din poziția de partid de guvernare, să ataci statul pe care îl conduci. Toate aceste reacții sunt urmărite la nivel internațional și contribuie la din plin la „accidente” precum ratarea MCV sau ratarea aderării la Schengen.

Ca și cum n-ar fi fost destul de grav al doilea om în stat, Președintele Senatului, a dat tonul acestor atacuri, ele s-au răspândit în teritoriu. S-a lansat astfel o manipulare foarte periculoasă, ce are ca scop slăbirea statului și albirea dalmațienilor din Guvern. Chiar și în Alba a constatat cu surprindere cum PNL țipă în gura mare că oamenii partidului sunt persecutați politic, că singura lor vină este apartenența la liberalism și că a început vânătoarea de liberali.

Domnilor PNL-iști, lăsați instituțiile statului în pace; lăsați-le să-și facă treaba și să scoată adevărul la iveală! Au fost cazuri de oameni politici cercetați de instituțiile statului și în PDL, dar la noi nu s-a plâns nimeni niciodată că este persecutat politic și nu a încercat nimeni să atace instituțiile puterii judecătorești. Am lăsat justiția să meargă până la capăt și să-și facă treaba, fără să provocăm agitație și circ ieftin, iar adevărul a triumfat și, chiar de curând, urmărirea penală a fost ridicată în cazul câtorva dintre reprezentanții PDL.

Domnilor PNL-iști, dacă ești cinstit și nu ai încălcat legea, nimeni nu-ți poate imputa nimic și adevărul iese la suprafață! Lăsați, așadar, lucrurile să-și urmeze cursul, lăsați instituțiile statului să-și facă treaba și alegeți-vă oamenii după competențe, nu după interese. Dovediți că mai aveți totuși și altceva în comun cu liberalismul în afara numelui!

Senator PD-L Alba: Alexandru Pereş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea