Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Promisiunile USL 2012, în conflict cu guvernarea USL 2013”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu s-a stins bine clinchetul paharelor ciocnite în noaptea dintre ani că Guvernul Ponta este pus în situaţia, şi o face, de a recunoaşte deschis că nu va putea să-şi îndeplinească programul de guvernare. Orice analist cu mintea limpede putea sa-şi dea seama – PDL a reiterat constant adevărul pe întreaga durată a campaniei electorale – că proiectele oferite sunt false, demagogice şi ipocrite, nu au acoperire financiară deci nici o şansă de realizare.

De altfel acesta a şi fost motivul pentru care USL, încălcând legea, nu a prezentat încă Parlamentului, spre dezbatere, proiectul de Buget pentru anul 2013. Ar fi însemnat să deconspire că acesta este contondent cu iluzionismul guvernanţilor. Iar în urmă cu vreo două săptămâni premierul a decis, până la finalizarea discuţiilor cu FMI, să treacă proiectul în categoria documentelor secrete, clasificate. În timp ce Bulgaria anunţă că preţul gazelor destinate consumului intern scade de la 1 ianuarie 2013 cu 10% (ca şi în Ungaria, de altfel) iar al energiei termice cu 7% în România preţul gazelor va creşte cu 10%; la fel şi al carburanţilor. Asta după ce Guvernul le-a făcut românilor cadou de sărbători o ordonanţă de urgenţă prin care a legiferat creşterea taxelor locale, îngheţarea creşterilor salariale şi a angajărilor în sectorul bugetar şi anularea unor drepturi legale cuvenite salariaţilor şi altor categorii sociale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

USL are soluţii pentru România, iar guvernarea USL va aduce stabilitate”, clama înainte de alegeri Victor Ponta. „Vom mări salariul minim din prima zi de guvernare”; „Vom reduce CAS din prima zi de guvernare”; „Vom reduce TVA la 9% pentru produsele alimentare”, etc. au sunat, ameţitor, promisiunile electorale mincinoase ale liderilor USL. Nu au făcut nimic. Minciuna a avut, inevitabil, picioare scurte. Guvernul se confruntă de pe acum cu  începutul sfârşitului… USL.

Evident, vinovate pentru perspectiva nereuşitei actului de guvernare sunt, potrivit televiziunilor varanului „Felix” Voiculescu, guvernele anterioare, Boc şi Ungureanu. Şi, mai nou Institutul Naţional de Statistică, a cărui conducere trebuie schimbată. Trebuia găsit, desigur, un ţap ispăşitor. În nici un caz nu e vinovată incompetenţa  dovedită concret, categoric, convingător în ultimele 8 luni de Guvernul Ponta; care a reuşit performanţa de a prăbuşi din nou, rapid, principalii indicatori macrostructurali. Politicienii USL dovedesc peremptoriu că  nu ştiu să facă politici economice. Ştiu însă să înfiereze pestilenţial, să facă demascări, să arunce profesionist cu gunoi în adversarii politici.

Procurorul-premier ar trebui să ştie că nu INS este vinovat de modificarea cu 20 mld. lei a PIB pe anul 2011. Metodologia UE prevede transmiterea indicatorilor anuali în trei versiuni de estimare: provizorii (la 70 zile de la finele anului), semi-definitive (la 9 luni) şi definitive (la 21 luni). Diferenţele sunt inerente şi nu reprezintă erori de calcul. Statistica este o ştiinţă iar economia se învaţă din practica curentă şi nu din discursurile populiste ale colegilor de partid. Iată, ne vizitează din nou delegaţia FMI, care are în program şi întrebări privind schimbarea preşedintelui INS.

Mă întreb ce credit poate acorda FMI unui mincinos notoriu, cu grave probleme de etică profesională, care se pregăteşte să-şi salveze guvernarea utilizând ca monedă de schimb pensiile şi salariile românilor. Ce preţ va  plăti România pentru „înţelegere”, vom afla în următoarele săptămâni.

Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea