Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Promisiunile USL 2012, în conflict cu guvernarea USL 2013”

Publicat

în

Nu s-a stins bine clinchetul paharelor ciocnite în noaptea dintre ani că Guvernul Ponta este pus în situaţia, şi o face, de a recunoaşte deschis că nu va putea să-şi îndeplinească programul de guvernare. Orice analist cu mintea limpede putea sa-şi dea seama – PDL a reiterat constant adevărul pe întreaga durată a campaniei electorale – că proiectele oferite sunt false, demagogice şi ipocrite, nu au acoperire financiară deci nici o şansă de realizare.

De altfel acesta a şi fost motivul pentru care USL, încălcând legea, nu a prezentat încă Parlamentului, spre dezbatere, proiectul de Buget pentru anul 2013. Ar fi însemnat să deconspire că acesta este contondent cu iluzionismul guvernanţilor. Iar în urmă cu vreo două săptămâni premierul a decis, până la finalizarea discuţiilor cu FMI, să treacă proiectul în categoria documentelor secrete, clasificate. În timp ce Bulgaria anunţă că preţul gazelor destinate consumului intern scade de la 1 ianuarie 2013 cu 10% (ca şi în Ungaria, de altfel) iar al energiei termice cu 7% în România preţul gazelor va creşte cu 10%; la fel şi al carburanţilor. Asta după ce Guvernul le-a făcut românilor cadou de sărbători o ordonanţă de urgenţă prin care a legiferat creşterea taxelor locale, îngheţarea creşterilor salariale şi a angajărilor în sectorul bugetar şi anularea unor drepturi legale cuvenite salariaţilor şi altor categorii sociale.

USL are soluţii pentru România, iar guvernarea USL va aduce stabilitate”, clama înainte de alegeri Victor Ponta. „Vom mări salariul minim din prima zi de guvernare”; „Vom reduce CAS din prima zi de guvernare”; „Vom reduce TVA la 9% pentru produsele alimentare”, etc. au sunat, ameţitor, promisiunile electorale mincinoase ale liderilor USL. Nu au făcut nimic. Minciuna a avut, inevitabil, picioare scurte. Guvernul se confruntă de pe acum cu  începutul sfârşitului… USL.

Electrica Furnizare Discount

Evident, vinovate pentru perspectiva nereuşitei actului de guvernare sunt, potrivit televiziunilor varanului „Felix” Voiculescu, guvernele anterioare, Boc şi Ungureanu. Şi, mai nou Institutul Naţional de Statistică, a cărui conducere trebuie schimbată. Trebuia găsit, desigur, un ţap ispăşitor. În nici un caz nu e vinovată incompetenţa  dovedită concret, categoric, convingător în ultimele 8 luni de Guvernul Ponta; care a reuşit performanţa de a prăbuşi din nou, rapid, principalii indicatori macrostructurali. Politicienii USL dovedesc peremptoriu că  nu ştiu să facă politici economice. Ştiu însă să înfiereze pestilenţial, să facă demascări, să arunce profesionist cu gunoi în adversarii politici.

Procurorul-premier ar trebui să ştie că nu INS este vinovat de modificarea cu 20 mld. lei a PIB pe anul 2011. Metodologia UE prevede transmiterea indicatorilor anuali în trei versiuni de estimare: provizorii (la 70 zile de la finele anului), semi-definitive (la 9 luni) şi definitive (la 21 luni). Diferenţele sunt inerente şi nu reprezintă erori de calcul. Statistica este o ştiinţă iar economia se învaţă din practica curentă şi nu din discursurile populiste ale colegilor de partid. Iată, ne vizitează din nou delegaţia FMI, care are în program şi întrebări privind schimbarea preşedintelui INS.

Mă întreb ce credit poate acorda FMI unui mincinos notoriu, cu grave probleme de etică profesională, care se pregăteşte să-şi salveze guvernarea utilizând ca monedă de schimb pensiile şi salariile românilor. Ce preţ va  plăti România pentru „înţelegere”, vom afla în următoarele săptămâni.

Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba

Publicitate

Politică Administrație

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm ALBA, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Publicat

în

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm Alba, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Premierul Florin Cîţu a prezentat sâmbătă, la Tulcea, unele dintre obiectivele sale pentru viitoarele alegeri locale, enumerând mari localităţi unde PNL a pierdut alegerile trecute sau sectoare ale Capitalei, dar şi Primăria Generală, unde a fost susţinut Nicuşor Dan.

Florin Cîţu a declarat că nimeni nu a dat mai mulţi bani de la buget decât PSD-ul şi nu a cheltuit mai mulţi bani „degeaba”, premierul încurajând liberalii să facă performanţă.

„Oamenii au înţeles un aspect: acolo unde un primar are performanţă, mai primeşte un mandat, acolo unde vine cu pomeni, cu ajutoare sociale, cu tot felul de programe susţinute prin tot felul de ministere, cu tot felul de subvenţii, aţi văzut că nu merge mai departe. Primarii liberali care au făcut performanţă, peste tot în ţară şi-au reconfirmat mandatele şi au fost aleşi de oameni. Asta înseamnă liberalism, asta vrem noi să facem: vrem să facem România liberală”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea.

Electrica Furnizare Discount

Premierul, candidat la şefia PNL, a arătat care sunt obiectivele sale pentru următoarele alegeri locale, pronunţând numele unor mari localităţi unde PNL nu a câştigat alegerile, dar şi pe cele ale sectoarelor Capitalei şi Primăria generală a Bucureştiului, unde PNL a susţinut un candidat din afara partidului.

„Contează foarte mult să înţelegem că 25 septembrie nu este un final, este, de fapt, un început. Un început pentru Partidul Naţional Liberal care trece într-o nouă etapă, o etapă unde trebuie să devenim cel mai mare partid politic din România. Doar aşa putem să implementăm liberalismul. Şi în acelaşi timp trebuie să ne recâştigăm electoratul nostru tradiţional, electoratul care crede în proprietatea privată care este sfântă şi în antreprenor care este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum. Şi pentru asta va trebui să ne întoarcem să recâştigăm municipiile, oraşele.

Vreau că câştigăm Craiova, vreau să câştigăm din nou Braşov, vreau să recâştigăm Timişoara, Alba, vreau să luă sectoarele 3,4, 5, dar şi sectorul 1 şi 2. Vreau să luăm Primăria Generală (a Capitalei – n.r.). Vreau să luăm, pentru că am arătat românilor că doar prin liberalism putem să dezvoltăm România şi este normal ca toţi românii să beneficieze de pe urmele liberalismului”, a mai afirmat Florin Cîţu.

sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Publicat

în

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Milioanele de români din diaspora nu mai trebuie să prezinte copii xerox după documente atunci când au nevoie de servicii consulare. Un comunicat al Ministerului de Externe anunță că măsura este deja în vigoare din 20 iulie.

Astfel, românii care merg la un consulat și depun o cerere nu trebuie să mai anexeze și copii ale documentelor originale solicitate, așa cum era până acum. Acestea vor fi făcute pe loc de personalul consular, așa că solicitanții de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghișeu, doar documentele în original.

Citește și: Ce trebuie să știe românii care se întorc din concediile din străinătate?

Ministerul de Externe spune că este o măsură menite să reducă din birocrație și să reducă arhiva consulară în format clasic, documentele urmând să fie păstrate pe suport electronic, cu respectarea normelor legale în domeniu.

Electrica Furnizare Discount

Românii din străinătate sunt încurajați să nu mergă fizic la ghișeu, ci să-și încarce cererile și documentele în format electronic, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Citește mai mult

Politică Administrație

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Publicat

în

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Avocatul a precizat că plângerea penală îl vizează şi pe premierul Florin Cîţu, pentru instigare la abuz în serviciu, deoarece acesta este singurul care a profitat de pe urma acelui document. „Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a indicat el.

”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai declarat Toni Decean.

Pe de altă parte, avocatul a explicat că există asemănări, dar şi diferenţe între acest caz şi cel al fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea, condamnat pentru angajarea a două consiliere de la DGASPC Teleorman la sediul partidului.

Electrica Furnizare Discount

„Există nişte diferenţe substanţiale, care ar consta în faptul că, din ceea ce ştiu eu, în cazul Dragnea cele două angajate nu au prestat deloc muncă la Direcţia Copilului, unde erau angajate, au semnat în fals pontaje şi alte documentele şi de fapt s-au aflat la sediul PSD. În cazul de faţă, doamna consilier de stat era la sediul Guvernului şi ea a lucrat efectiv acolo. O asemănare ar fi că, în ambele cazuri, vorbim de un angajat al statului, un funcţionar public, care se implică într-o luptă politică”, a spus avocatul.

La rândul său, un reprezentant al Comunităţii Declic a declarat că este trist faptul că procurorii nu s-au sesizat în acest caz şi trebuie ca acest lucru să îl facă cetăţenii.

„Ne-am fi aşteptat ca procurorii DNA să se sesizeze. Când am văzut că nu o fac, atunci ne-am consultat cu avocaţii noştri şi am decis să mergem mai departe. Mi se pare trist că, într-o ţară în care atât de mulţi am luptat pentru o justiţie independentă, încă trebuie să facem noi, cetăţenii, astfel de sesizări, mai ales când este vorba de înalţi demnitari ai statului”, a declarat reprezentantul Declic.

Mioara Costin a fost eliberată săptămâna trecută, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Plecarea acesteia vine după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului în campania pentru alegerile interne din PNL.

Chestionat pe această temă, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu a explicat: „Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, a spus atunci Cîţu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare