Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Ponta 3 – soluția finală”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deși pare a fi titlul unui film holliwoodian cu un scenariu apocaliptic, nu este. Este cruda realitate. Este efectul pe care măsurile noului Guvern Ponta 3 îl produc asupra județului Alba.

Nici nu s-a Instalat bine noul guvern, că problemele au început pentru județul Alba. La fel cum, în urma cu doi ani, Ponta promitea minorității maghiare sediul Universității din Alba Iulia pentru a-și asigura liniștea politică, vedem cum acum Alba este din nou scoasă la mezat pe taraba intereselor politicianiste ale PSD-ului condus de acest personaj care a dovedit, în repetate rânduri, că nu înțelege nimic din interesul național al țării pe care o conduce și nici chiar din istoria dureroasă a acestor locuri.

Încă o data, Alba cade victima unui troc politic cu UDMR; de data aceasta problema este una mult mai grava și tinde să fie chiar o soluție finală: este vorba de interzicerea mineritului, o activitate care se practica aici de de 2000 de ani.

Chiar domnul Ponta spunea în fatidica zi de ”11 septembrie”, dar în 2013, că stoparea exploatării miniere la Roșia Montană echivalează cu ștergerea de pe harta a județului Alba. Iată că acum acest lucru se petrece sub ochii noștri. După cum a scris toată presa, noul ministru al mediului, Attila Korodi,s- a declarat împotriva mineritului  în Apuseni încă dinainte de a fi investit în funcție, de la audierile în comisiile parlamentului.

Deși specialist în inginerie economica, nici de cum în minerit, domnul ministru nu a ezitat să se lanseze în niște afirmații foarte grave, care vor culmina exact cu ce a prezis șeful sau de guvern și aliatul sau de nădejde întru prăbușirea României – că de propășire nu poate fi vorba: ștergerea de pe hartă a județului Alba. A fi împotriva mineritului înseamna a fi nu doar împotriva Roșiei Montane ci și împotriva exploatărilor de cupru din Apuseni.

Am văzut, în ultimele zile, ce au însemnat declarațiile domnului ministru pana acum: circa 400 de angajați trimiși în șomaj tehnic și alți 95 concediați. Ce mai urmează oare, distrugerea totală, întoarcerea acestor oameni în perioada medievala când singura sursa de supraviețuire era peticul de pământ de lângă casă sau creșterea animalelor?

Victor Viorel Ponta, din fruntea noului sau guvern, accepta fără să clipească distrugerea inimii României, a județului cu valoare de simbol pentru românii de pretutindeni, instituind soluția finală. Este un gest de trădare nu doar față de electoratul PSD ci chiar față de poporul român pentru că văzând cum județul Alba este șters de pe harta economică a României de către cuplul Ponta-Korodi nu poți să nu te duci cu gândul la mesajele pe care vizitatorii din alte țări ni le tot lasă, periodic în Sala unirii, mesaje de genul: Trăiască Ungaria Mare, Moarte Trianonului!

Mă întreb, deocamdată retoric, cum vor justifica atitudinea de non-combat – aleșii neamului din fostul USL –  care doar cu câteva luni în urmă ”plângeau” pe umerii sau căștile minerilor de la Roșia Montană, promițându-le solemn locuri de muncă, o viață mai bună și prosperitate!

Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea