Alexandru Pereş: Măsurile luate de guvernele PDL au devenit peste noapte, soluţia salvatoare pentru Ponta şi miniştrii săi

Alexandru PereşÎn cadrul unei conferinţe de presă a PDL Alba, senatorul Alexandru Pereş a vorbit despre nerealizările şi erorile guvernului Ponta şi a adus aminte de faptul că, deşi USL-ul a criticat vehement Guvernul Boc şi Ungureanu, ajunge acum să se folosească de măsurile luate de guvernanţii de atunci şi acestea să devină peste noapte, soluţia salvatoare pentru Ponta şi miniştrii săi. Senatorul pune această situaţie, mai în glumă, mai în serios, în seama caniculei care ia minţile conducătorilor USL, sau mai bine zis, le produce deranjamente.

FMI, CE, BM – instituţii demonizate, înjurate şi caracterizate ca gropari ai societăţii româneşti  – au devenit peste noapte, soluţia salvatoare pentru Ponta şi miniştrii săi „geniali”, gen penalul Relu Fenechiu.  După 15 luni de guvernare în 2 formule – Ponta I şi Ponta II, acţiunea de administrare şi gestionare a treburilor ţării seamănă tot mai mult cu a „super- hulitelor” guvernări Boc! Fără să aibă însă rezultatele pozitive ale acesteia pentru reaşezarea macroeconomică a ţării.

S-a păstrat legislaţia criticată şi incriminată pe toate canalele media ca fiind antipopulară şi antinaţională, impusă de instituţiile financiare internaţionale de tip FMI, CE sau BM. Tabloul economiei acum, în iulie 2013, arată sumbru: investiţiile guvernamentale strategice lipsesc, înlocuite cu fantasmagorice promisiuni legate de 10 miliarde de euro ce vor fi „atraşi” în 2013. Sănătatea şi educaţia  – dărâmate de iniţiative legislative haotice, care anulează şi  speranţa unei îmbunătăţiri în viitorul apropiat; micii investitori ajunşi dezertori de la plata impozitelor; salariaţi din companii de stat sau private  – disperaţi; spitale desfiinţate de Guvernul Boc, cu promisiunea redeschiderii după reorganizarea lor, abandonate acum de guvernanţii aflaţi la putere; ministere zguduite de disponibilizări în serie, în prezent şi pe viitor, în care vor rămâne doar „politruci din clientela USL”; şomajul pe cale să devină devastator în întreaga ţară; fondurile europene  – la fel de îndepărtate ca şi acum 1 an; tăieri de panglici – ex Podul Calafat – Vidin inaugurat acum 2-3 săptămâni – pe care nu a trecut nici un tren, cu excepţia  „oltenilor cu roşii şi  pepeni de Dăbuleni”; privatizări pregătite defectuos, de la început ratate, ca Oltchim SA sau CFR Marfă; promisiuni de investiţii, niciodată onorate, cum ar fi la CupruMin sau Roşia Montană.

Aceasta este realitatea ce produce dezgust şi aduce nelinişte în sufletul românilor. Iar peste toate pluteşte descurajator lipsa de profesionalism în elaborarea strategiei UE 2020 pentru România, strategie care a fost şi este criticată atât în România, de specialişti în macroeconomie sau finanţe, cât şi de Comisia Europeană.

Credeam că avem deja specialiştii necesari pentru ca în al 2-lea buget multianual al UE, la care participă şi Romania şi la care are de atras peste 40 miliarde euro, să putem dovedi că eşecurile de finanţare şi absorbţie din perioada 2007-2013 au fost accidentale. Dar pare a fi mult mai grav! Cu guvernanţi incapabili tip Fenechiu, Teodorovici, Niţă, Nicolaescu şi bineînţeles Victor Ponta, România nu va putea să promoveze.

Unde sunt specialiştii USL? Poate în vacanţă pentru că „E căldură mare – mon cher!”

Senator PDL de Alba, Alexandru Pereş

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

sunny 26.07.2013 at 15:39

Peres sa ne mai lase cu d-ale lui

contribuabilu` 27.07.2013 at 15:43

Ce bine le spui tu bibicule ! Da de ce numai acum – cand esti in opozitie ? Ca atunci cand erai “la putere” ti s-a lipit curu` de scaun, mainile iti erau legate pe vipusca pantalonilor si te uitai numai in pamant ! Oare de rusine ? Ca asa ar fi trebuit, dupa atatia amar de ani in care ai “mancat” degeaba painea de parlamentar al judetului !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...