Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: În august încep lucrările la canalul pluvial din Ocna Mureș în lungime de 1,5 kilometri

Dragoş Suciu

Publicat

în

În luna august a acestui an încep lucrările la canal pluvial de pe strada Mihai Viteazul, Horea, 9 Mai, Axente Sever din Ocna Mureș în lungime totală de 1.495,05 metri, care are o valoare totală de aproximativ 1.782.000 lei (cu TVA), a anunțat într-o conferință de presă, Alexandru Pereș.

Restul investiției pentru canalul de gardă al orașului Ocna Mureș ar trebui să fie suportată de Societatea Națională a Sării (SALROM), iar din păcate suma nu este cuprinsă în buget și nici în intenția ministerului de a disponibiliza din alte părți. Această lucrare ar securiza orașul și atunci s-ar putea pune în valoare lacurile sărate, spune senatorul.

Apel la prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer

”Am făcut un apel la prefectul Feneșer pentru că directorul general al SALROM este membru PC, să grăbim, să cunoaștem situația geologică a localității. În ce situație ne aflăm la ora actuală cu Salina Ocna Mureș. Acum se împlinesc 5 ani când la o ploaie torențială 10% din Ocna Mureș a fost distrusă. O situație groaznică pentru populație. Au fost grădini distruse din cauza faptului că nu avem un lucru esențial și anume canalul de gardă, care trebuie să preia toată apa dulce din precipitații și să le dirijeze pe Mureș nu spre exploatarea minieră care este inundată. Canalul principal aparține SALROM și un canal secundar care are 1.495 metri care este al Consiliului Local, al Primăriei”, a spus Pereș.

Din punct de vedere al datelor tehnice, lungimea totală a canalului de gardă în execuția prezentă și viitoare a Primăriei orașului Ocna Mureș este de 7.114,15 m, dispusă astfel:

  1. Canalul principal sud-vest str. Vasile Lupu, Ștefan Augustin, Tudor Vladimirescu, Ștefan cel Mare până la Mureș – 4.081,24 m
  2. Canalul sud-est str. Ștefan Augustin și pe sub Dealul Banța până la str. Lungă – 1.148,03 m
  3. Canal pluvial str. Mihai Viteazul, Horea, 9 Mai, Axente Sever – 1.495,05 m
  4. Canal Cimitir – 165,99 m
  5. Rigola carosabilă str. Vasile Lupu – 223,84 m

În execuție se află numai porțiunea aflata la poziția 3, în lungime de 1.495,05 m și la o valoare de aproximativ 1.782.000 lei (cu TVA). Printr-un simplu calcul matematic, proporțional, întreaga lucrare costă circa 8.500.000 lei, o sumă enormă pentru administrația locală a unui oraș cu o economie aflată la limita subzistenței și o populație cu un șomaj real de peste 15%, a completat  senatorul.

SALROM urmează să realizeze, din surse proprii, reabilitarea canalului de gardă pe o porțiune de aproximativ 2 km (deocamdată nu există nicio autorizație eliberată în acest sens).  Porțiunea de canal ce urmează a fi reabilitată de SALROM nu este cuprinsă în cifrele de mai sus, nici ca lungime, nici ca valoare a lucrărilor, a conchis acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea