Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Guvernul Ponta îngroapă Proiectul RMGC”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*O nouă strategie sau neînțelegeri în coaliția de guvernare? Depinde de unde privești lucrurile!

USL-amiștii își resping, constant, propriile propuneri legislative și proiecte de lege!  Ultima „realizare” a USL-ului este respingerea „Proiectului de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argintifere din perimetrul Roșia Montană și facilitarea dezvoltării activităților miniere în România”, adoptat de Guvern.

Mai mult, Comisia specială, constituită pentru analizarea proiectului de lege despre care am amintit, s-a transformat, pe parcurs, într-o comisie de anchetă, incriminatorie, ai cărei membrii amenință cu sărbători nefericite pe cei care, în opinia lor, au dat semnături în mod abuziv în cazul acestui proiect. Cred că a fost o intenție ascunsă a Guvernului și a liderilor PSD, care și-au dorit acest lucru, încă de la conceperea comisiei, fiindcă, așa cum am declarat și în parlament, această comisie nu a făcut decât o analiză şi un comentariu cu recomandări asupra situaţiei exploatării miniere de la Roşia Montană, fără a aduce acele amendamente sau acele soluţii cu privire la relansarea mineritului în România, inclusiv pentru stimularea locurilor de muncă, mult clamată de un an de uslamiști.

În acest mod, Ponta și ai lui au pus cruce investiției de la Roșia Montană,  mineritului din munții Apuseni, locurilor de muncă și speranțelor localnicilor! Subliniez faptul că tot ce s-a construit, sigur, cu efortul nostru, al celor care înțeleg și susțin activitatea de minerit în zonă, şi al companiei RMGC, poate şi al guvernelor României, în timp de câţiva ani de zile la Roşia Montană şi în tot perimetrul minier din Munţii Apuseni, se va dărâma, va fi istorie! Vom asista la un şomaj și mai mare, în zonă, sperând poate, la relansarea turismului într-o zonă în care mediul este puternic viciat de fostele exploatări miniere, de agricultură și zootehnie sau alte preocupări aducătoare de venit!

Pentru că înțeleg care este situația la Roșia Montană și pentru că știu că localnicii au nevoie și de ajutorul nostru al parlamentarilor, am depus un amendament asupra Legii bugetului de stat pe anul 2014, prin care solicit Ministerului Economiei fonduri în vederea înfiinţării şi funcţionării Agenţiei pentru Stimularea şi Dezvoltarea Turismului în Munţii Apuseni – cu sediul la Roşia Montană. Sper, astfel, ca prin această Agenție, să se stimuleze dezvoltarea turismului din zonele montane defavorizate, ca alternativă la aspectele sociale specifice comunităţilor care populează aceste locuri.

Dacă Guvernul Ponta nu are nici idei, nici soluții, i le vom oferi noi, cei din județul Alba! Rămâne să vedem dacă, într-adevăr, localnicii din Roșia Montană sunt importanți pentru Guvernul uslamist sau declarațiile populiste din ultimul an cu privire la relansarea economică și reducerea șomajului a fost sau nu o „himeră” USL, așa cum ne-am obișnuit în ultimul timp!

Senator PDL de Alba, Alexandru PEREȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea