Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alexandru Pereș: ”Firmele liberalilor premiante în cursa pentru ajutoarele de minimis – la poziția 365, aproape 200.000 de euro pentru SC Albani Furniture”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Greu încercata alianță socialistă pare să se apropie și mai mult de rupere după episodul ajutoarelor de minimis. Rivalitatea PNL-PSD pare să se măsoare acum și în incompetență: după ce Prim-ministrul Ponta a pus bomboana pe coliva privatizării CFR, liberalii, orgolioși din fire, nu s-au putut lăsa mai prejos și au realizat batjocura ajutoarelor de minimis.

Lucrurile ar fi hilare, dacă ar fi să le privim doar din perspectiva umorului negru pe care acest guvern socialist l-a făcut să crească în România, ca mecanism de apărare al românilor la greutățile unei vieți în care șomajul e tot mai mare și traiul tot mai greu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din păcate, lucrurile sunt mult mai grave pentru că vorbim de economia națională, mai precis de distrugerea ei, prin incompetența și reaua voință a unor indivizi adunați parcă cu arcanul într-un guvern autist.

Episodul ajutoarelor de minimis capătă acum accente penale, după ce din alianța socialistă vine zvon de blat. Se zice că acum PSD-ul în acuză pe ministrul liberal al finanțelor, Daniel Chițoiu, că ar fi făcut o mică vrajă informatică și așa firmele liberalilor au prins aripi și le-au întrecut pe celelalte. Astfel, firmele patronate de liberali s-au înscris primele în cursa pentru ajutorul de minimis și au pus mâna pe bani, în cele 6 minute cât a durat procedura electronică de atribuire, iar firmele pesediștilor au rămas pe-afară. De aici a început din nou scandalul în mariajul aranjat al USL și au înflorit iarăși amenințările cu divorțul.

Zvonurile privind clienții politici ce se regăsesc pe această listă a firmelor declarate eligibile pentru ajutorul de minimis se înmulțesc și nu pot să nu remarc și eu pe această listă prezența unei firme din Alba al cărei nume spune tot: SC ALBANI FURNITURE SRL, la poziția 365, cu un ajutor în valoare de 833.019 RON.

Chiar dacă s-a anunțat anularea acestei proceduri de atribuire și organizarea unei noi sesiuni de alocare a ajutoarelor, fapta rămâne și este deosebit de gravă, pentru că vorbim de o tentativă de fraudă uriașă, ce vine să slăbească, încă o dată, statul și să-l aservească unor grupuri de interese.

Ministru Chițoiu s-a dovedit doar o unealtă cu care niște șmecheri au încercat să mai dea un tun economiei naționale și de aceea el trebuie să plece de la cârma ministerului care gestionează banii românilor.

Mă bucur că societatea românească a reacționat virulent la această tentativă de furt, ce vine să se adauge unei serii foarte lungi, începute de plagiatul lui Ponta și a arătat că guvernarea nu se poate face doar de la televizor. Cred că o anchetă din partea instituțiilor competente ale statului este bine venită în acest caz și am încrederea că aceasta ne va arăta exact care este aevărul.

Până atunci însă, ministrul Chițoiu trebuie să demisioneze urgent!

Alexandru Pereş, senator PDL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea