Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereş despre începutul anului 2014, în stil USL-ist: semne rele anul are!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Peres01Un colind românesc pe care îl ştim cu toţii vesteşte optimismul că anul nou începe cu semne bune, de belşug, un început pe care şi-l doreşte fiecare dintre noi, dar de care suntem vitregiţi (şi) anul acesta, din cauza unor guvernanţi mincinoși, incapabili de a-şi îndeplini mandatul obținut în decembrie 2012.

Anul 2014, pentru români,  a început “în ceață”, aşa cum, de altfel, s-a încheiat şi 2013:

  • taxe şi impozite noi (35, mai exact), plus scumpiri;
  • un record negativ pentru moneda naţională, care a atins minimul ultimelor 6 luni, în primele cotaţii ale anului;
  • „plăţi eronate” la Ministerul Muncii, ceea ce înseamnă că mai multe persoane trebuie să dea înapoi o parte din banii proveniţi din ajutoarele sociale şi indemnizaţiile de creştere a copilului;
  • justiţia este, din nou, desconsiderată de către însuşi Premierul Victor-Viorel Ponta, căruia i s-a alăturat întreg PSD-ul plângăcios. Din nou, poziţia adoptată de acest partid este jenantă, însă ne-am obişnuit deja cu ea: PSD este un partid etalon în apărarea penalilor!
  •  în plus, din cauza declaraţiilor lui Victor-Viorel Ponta, care nu se poate decide când vorbeşte în calitate de Premier şi când face declaraţii în calitate de om politic, stabilitatea şi credibilitatea României pe plan internaţional este compromisă. Această dedublare este blamabilă, iar cei care vor avea de suferit sunt toți cetățenii țării.

Iată cum, după ce românilor li s-a promis lapte și miere, locuri de muncă, un trai mai bun, Guvernul Ponta ne arată ce voia, mai exact, să spună prin această afirmaţie: mai multe taxe, şomaj mai mare, privatizări eşuate, un mega Guvern plin de miniştri incompatibili, anchetaţi sau chiar trimişi în judecată, legi care favorizează infractorii şi atacuri la adresa justiţiei. De altfel, mă aştept ca anul acesta, USL îşi va intensifica bătălia pentru preluarea totală a puterii, adică asaltul asupra justiției.

Noile taxe anunţate de la 1 ianuarie nu fac altceva decât să îngreuneze traiul, şi aşa nu foarte uşor, al românilor. Dacă în perioada de criză 2009-2011, Guvernul Boc nu a mărit taxele, acum, după un an de creştere economică de 2%, impotentul Guvern Ponta  face acest lucru: 35 de taxe şi impozite noi au fost introduse anul acesta, incusiv la carburanți, energie şi agricultură. Toate acestea se traduc prin preţuri crescute, adică trai mai scăzut pentru majoritatea românilor.

Promisiunile de mai bine ale USL ne lasă reci: nu de alta, dar de la 1 ianuarie, atât gazele naturale, cât şi energia electrică, s-au scumpit. Rămânem fără alternative ieftine pentru a ne încălzi iarna aceasta, însă ne pregătim psihic (fiindcă buzunarele sunt de multă vreme aproape goale) de noile scumpiri anunţate, fiindcă şi accizele au crescut. Chiar dacă suprataxa de 7 eurocenţi pe litrul de carburant a fost amânată pentru luna aprilie a acestui an, preţul accizelor a crescut cu aproximativ 9 bani pe litru. Din cauza deprecierii leului, ratele românilor vor fi, şi ele, mai mari.

Viaţa de zi cu zi a românilor nu pare să se îndrepte deloc, sub oblăduirea USL. Speram într-un început de an cu veşti bune, însă am primit contrariul. Şi, din păcate, presimt că acesta este doar începutul…

 Semnat: Senator PDL de Alba, Alexandru Pereş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea