Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Capris Sebeș moare sub ochii guvernanților, împreună cu mica industrie din România”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

alexandru peres - februarie 2014Pare-se că industria românească moare, încet încet. Fie că vorbim despre minerit, metalurgie, textile, porțelan, armament, covoare, pielărie, autoturisme (iar lista poate continua), ramurile industriale din România pierd, una câte una, lupta cu supraviețuirea.

Lipsa unor ajustări în politica fiscală și a unor strategii macroeconomice, sau a unei politici de protecție a industriei naționale, duce intreprinderile mici și mijlocii în insolvență și apoi, la faliment. Statul se concentrează prea mult pe comerț și prea puțin pe producție, prea mult pe importuri și prea puțin pe exporturi, îi protejează mai mult pe importatori și mai puțin pe producătorii locali. Mai nou, dăm importanță marilor nume internaționale. Poate că este bine să facem acest lucru, dar ce facem însă cu industria locală, cu micii producători?

În Sebeș, fosta fabrică de marochinărie „Capris” este scoasă la licitație! Deși produsele finite ale acestei companii sunt de calitate și de renume, firma a intrat în faliment, iar vânzarea ei este iminentă.

În județul Alba, mica industrie, industria ușoară, are o lungă tradiție. Datoria noastră și a guvernanților este să protejăm această industrie, nu să o descurajăm! Producem articole din piele, ciorapi, pălării, genți; mai mult, există firme mici care lucrează pentru companii mari și celebre din lume! În Alba, avem firme care produc articole pentru Jaguar, Aston Martin, Benetton, Prada, IKEA și alte nume mari. Toți acești producători trebuie încurajați și protejați, nu îngropați în taxe și datorii!

Consider că este necesar să tragem un semnal de alarmă actualilor guvernanți, până nu va fi prea târziu pentru producătorii locali. România a arătat să este capabilă și chiar noi, aici, la nivel județean, ne mândrim cu produse de calitate care se exportă pe marile piețe internaționale. Așadar, putem fi competenți, însă ne lipsește inițiativa și, din păcate, piața de desfacere… chiar în țara noastră! Intrăm pe piețe scumpe, însă nu facem față pieței propriei țări! Poate că înainte de a ”ne bate cu pumnii în piept” și a ne angaja în zone economice în care nu avem tradiție și expertiză, ar trebui revăzute strategiile economice de viitor.

Senator PDL de Alba, Alexandru PEREȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea