Rămâi conectat

Curier Județean

Aleșii Cugirului, chemați să susțină documentația pentru ”Extindere rețea electrică” în localitatea Frăsinei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria din Cugir a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei, faza studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investiţii ”Extindere reţea electrică de distribuţie pentru electrificare Frăsinei-oraş Cugir”.

Lucrarea de electrificare vine în întimpinarea solicitării locuitorilor aparținând satului Fețeni, cătunul Frăsinei. În acest sens, locuitorii au făcut o serie de demersuri pentru introducerea curentului electric în gospodăriile lor, dar condițiile tehnice de executare a rețelei electrice, numărul relativ mic de viitori consumatori casnici au condus la amânarea executării acestei lucrări.

Principalii indicatori tehnico economici ai proiectului sunt: Valoarea investiției conform Devizului general întocmit de catre SDDE Transilvania SUD este de 554.480,02 cu TVA și 465.949,60 lei fară TVA din care C+M – 471.002,00 cu TVA și 395.800,00 lei fară TVA. Conform Indicatorilor de eficiență tehnico-economică din Studiului de fezabilitate se propune coparticiparea Primariei orașului Cugir în cotă de 97,95%, ceea ce reprezintă suma de 543.113,18 lei cu  TVA, iar SDDE Transilvania Sud cu un procent de 2,05% ceea ce reprezintă suma de 11.366,84 lei cu TVA, respectiv 9.551,97 lei fară TVA.Durata de executare a lucrărilor este de 6

Catunul Frasinei apartine localitatii Fețeni, localitate componentă orasului Cugir si are acces auto din str. N. Copernic pe drumul comunal Cugir – Feteni și din str. R.Mic pe drumul forestier de pe valea Prihodiștii. Locuitorii din aceasta zona se ocupa cu cresterea animalelor asigurându-si cele necesare traiului prin valorificarea surplusului pe pietele din orasele Cugir sau Orastie. Alimentarea cu energie electrică a locuintelor este oportună conducând la ridicarea nivelului de trai si spiritual al populatiei din aceste zone montane, al stabilizarii in aceste locuri, accesul la un grad mai inalt de cultură și civilizatie.

In conditiile actuale nu pot beneficia de serviciile celor mai elementare obiecte electrocasnice, un frigider, o lada frigorifică o moara pentru cereale sau un televizor pentru accesul la informatie și culturalizare. Pe de altă parte, avându-se in vedere peisajul deosebit de frumos, altitudinea de cca 900 m si drumul care tranzitează zona spre M-tii Sureanu, localnicii ar puntea construi si deschide pensiuni agroturistice cu produse alimentare ecologice.

Racordarea la reteaua electrica de distributie a gospodariilor izolate este o cerinta minimala pentru asigurarea unor conditii de viata normală a locuitorilor și stabilizarea acestora in zonă.

 

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea