Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alertă medicală în România: Spitalele, pline cu copii cu rujeoă şi adulţi cu varicelă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Alertă medicală în România: Spitalele, pline cu copii cu rujeoă şi adulţi cu varicelă

Alertă medicală în România. Zeci de pacienți ajung zilnic în camerele de gardă cu boli eruptive și alergii de sezon. Doctorii infecționiști atrag atenția că primesc în fiecare zi, zeci de copii cu rujeolă și adulți cu varicelă.

Medicii atrag atenția în această perioadă, mai ales că vremea s-a încălzit, că se accentuează reacțiile alergice, dar și bolile eruptive.

Deși varicela este o boală a copilăriei, iată că aceasta poate face forme severe în rândul adulților care nu au făcut în copilărie această afecțiune. Mulți ajung la spital, fie cu zona Zoster, fie cu pneumonie, însă, crește și numărul copiilor cu rujeolă. Zeci de copii ajung în unitățile de primiri urgențe și în camerele de gardă ale unităților medicale de specialitate.

Foarte mulți pacienți ajung la spital cu astm, dar și cu rinită, ori conjunctivită. Principalele cauze care duc la astfel de alergii sunt paloarea și schimbările climatice.

Datele statistice sunt tot mai îngrijorătoare. Potrivit Academiei Europene de Alergologie, peste 150.000.000 se confruntă cu o reacție alergică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă Prețurile apartamentelor în marile orașe sunt extrem de ridicate, chiar și în cazul locuințelor de la periferie, însă în unele locuri din România există garsoniere la prețuri decente. Un loc în care poți plăti, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea