Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alertă medicală în România: Spitalele, pline cu copii cu rujeoă şi adulţi cu varicelă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alertă medicală în România: Spitalele, pline cu copii cu rujeoă şi adulţi cu varicelă

Alertă medicală în România. Zeci de pacienți ajung zilnic în camerele de gardă cu boli eruptive și alergii de sezon. Doctorii infecționiști atrag atenția că primesc în fiecare zi, zeci de copii cu rujeolă și adulți cu varicelă.

Medicii atrag atenția în această perioadă, mai ales că vremea s-a încălzit, că se accentuează reacțiile alergice, dar și bolile eruptive.

Deși varicela este o boală a copilăriei, iată că aceasta poate face forme severe în rândul adulților care nu au făcut în copilărie această afecțiune. Mulți ajung la spital, fie cu zona Zoster, fie cu pneumonie, însă, crește și numărul copiilor cu rujeolă. Zeci de copii ajung în unitățile de primiri urgențe și în camerele de gardă ale unităților medicale de specialitate.

Foarte mulți pacienți ajung la spital cu astm, dar și cu rinită, ori conjunctivită. Principalele cauze care duc la astfel de alergii sunt paloarea și schimbările climatice.

Datele statistice sunt tot mai îngrijorătoare. Potrivit Academiei Europene de Alergologie, peste 150.000.000 se confruntă cu o reacție alergică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea