Rămâi conectat

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică actualizată: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până luni la ora 24.00

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică actualizată: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până luni la ora 24.00

În cursul zilei de sâmbătă, hidrologii au emis o actualizare a avertizării de Cod galben pentru râuri din Alba și alte județe, valabilă până luni noaptea.

Avertizarea Cod galben vizează râuri din Alba, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Covasna, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Botoşani, Constanţa şi Tulcea, de sâmbătă ora 12.00 până luni ora 24.00.

În intervalul 19.06.2021 ora 12:00 – 21.06.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Târnava Mică – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Târnava Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu şi Alba), Desnӑţui, Jiu – bazin amonte S.H. Podari (judeţele: Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj), Olt – bazin amonte S.H. Sebeş Olt şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sebeş Olt (judeţele: Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Gorj şi Dolj), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Olt, Argeş şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov), Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa), Călmăţui (judeţele: Buzău şi Brăila), Buzӑu (judeţele: Braşov, Covasna, Buzӑu, Prahova şi Brăila), Rm. Sărat (judeţele: Buzău şi Vrancea), Putna (judeţul Vrancea), Trotuş (judeţele: Harghita, Covasna, Neamţ, Bacău şi Vrancea), Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ), Suceava (judeţul Suceava), Bârlad (judeţele: Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Suceava (judeţele: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Oroftiana (judeţele: Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi) şi râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

Electrica Furnizare Discount

Hidrologii au emis şi o avertizare Cod portocaliu, care vizează, de sâmbătă ora 12.00 până duminică ora 12.00 râuri din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi, Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Avertizarea Cod portocaliu va fi în vigoare, începând de sâmbătă ora 12.00 până luni la ora 12.00 pe râuri din Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Brăila, Vrancea, Neamţ, Bacău, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Botoşani, Tulcea şi Constanţa.

Bazinele hidrografice afectate sunt Târnava Mare, Târnava Mică, Desnӑţui, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Călmăţui, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Bacău, Vrancea, Buzău, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.

Publicitate

Ştirea zilei

Tânăr de doar 23 de ani din Alba, găsit MORT pe strada din Sibiu: A fost deschis un dosar penal

Publicat

în

Tânăr de doar 23 de ani din Alba, găsit MORT pe strada din Sibiu: A fost deschis un dosar penal

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Alba, a fost găsit joi, 23 septembrie, decedat pe o strada din municipiul Sibiu. Tânărul nu prezenta urme de violență, însă polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Potrivit reprezentanților IPJ Sibiu, contactați de ziarulunirea.ro, la data de 23 septembrie, în jurul orei 23,00, Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată despre faptul că, pe Bulevardul Corneliu Coposu, în apropierea intersecției cu strada Berăriei, pe carosabil, se află o persoană decedată.

La locul indicat polițiștii au identificat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Alba, decedat în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de către un echipaj medical.

Electrica Furnizare Discount

Din primele informații obținute de către polițiști a rezultat faptul că tânărului i s-ar făcut rău în timp ce se afla într-un autoturism, nefiind constatate urme de violență.

Trupul tânărului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor exacte care au dus la deces.

La nivelul Poliției Municipiului Sibiu s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Zona de dezvoltare economică din Municipiul Alba Iulia, mai aproape de realizare. A fost eliberat Certificatul de urbanism pentru elaborarea PUZ-ului

Publicat

în

Zona de dezvoltare economică din Municipiul Alba Iulia, mai aproape de realizare. A fost eliberat Certificatul de urbanism pentru elaborarea PUZ-ului

Zona de dezvoltare economică din Alba Iulia, un proiect de mare importanță, este tot mai aproape de a fi realizat, viceprimarul Emil Popescu, declarând că a fost eliberat Certificatul de urbanism în scopul elaborării Planului Urbanistic Zonal.

„Unul din proiectele pe care le considerăm de mare importanță pentru Municipiul Alba Iulia este înființarea Zonei de dezvoltare economică, în proximitatea localității noastre.

Electrica Furnizare Discount

Este o promisiune pe care am făcut-o cetățenilor orașului iar materializarea ei presupune parcurgerea unor etape bine stabilite.

În faza inițială a fost identificat terenul necesar unei astfel de zone cu profil tehnologic, logistic și de servicii, în sud-estul orașului, la confluența centurii ocolitoare cu culoarul de transport feroviar paneuropean și cu autostrada A10 Sebeș-Turda.

Zilele trecute am mai făcut un pas indispensabil realizării acestui proiect: Primăria Municipiului a eliberat Certificatul de urbanism în scopul elaborării PUZ-ului.

Este inutil să precizăm ce importanță strategică și socio-economică are această zonă pentru oraș și județ, chiar pentru întreaga regiune. Preocuparea noastră va fi să dezvoltăm la nivel optim infrastructura necesară bunei desfășurări a activității investitorilor pe care preconizăm că o să îi atragem”, a transmis viceprimarul Municipiului Alba Iulia, Emil Popescu.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Părintele Augustin Horvat a trecut la cele veșnice: A slujit ca preot misionar în cadrul protopopiatului Blaj timp de 13 ani

Publicat

în

Părintele Augustin Horvat a trecut la cele veșnice: A slujit ca preot misionar în cadrul protopopiatului Blaj timp de 13 ani

Părintele Augustin Horvat, a trecut la cele veșnice în cursul zilei de miercuri, 22 septembrie. Acesta a slujit 13 ani ca preot misionar în cadrul protopopiatului Blaj, între anii 2000-2013. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Augustin va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, vineri, 24 septembrie, începând cu ora 12.00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Blaj.

Vrednicul de pomenire părintele Augustin Horvat s-a născut pe data de 5 februarie 1947 în satul Ormeniș, comuna Miraslău, din părinții Ioan și Ghervuța, fiind unicul fiu al familiei. Clasele primare le-a urmat în satul natal, ciclul gimnazial a fost continuat la Școala din comuna Unirea, după care a frecventat și absolvit Liceul „Avram Iancu” din municipiul Aiud, profilul uman. În anul 1967, după absolvirea Liceului, este admis la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, pe care o absolvă în anul 1971.

În luna noiembrie a anului 1970, se căsătorește cu aleasa inimii, tânăra Livia, născută Dragotă, iar în luna decembrie a aceluiași an este hirotonit preot pe seama parohiei Ciuguzel, protopopiatul Aiud. Activitatea în plan administrativ a părintelui Augustin a fost remarcabilă și s-a desfășurat într-o comunitate destul de mică. În această parohie, părintele Augustin dovedește zel pastoral și reușește, ajutat de o comunitate mărinimoasă și harnică, să înveșmânteze locașul de cult cu pictură bisericească în tehnica tempera și cu toate cele necesare unei bune slujiri. De asemenea,în timpul slujirii sfinției sale a fost ridicată o casă parohială pe două nivele, cu o suprafață de aproximativ 100 mp. De asemenea, în aceeași perioadă, au fost realizate două ziduri de susținere la gardul casei parohiale și la biserică, pe o lungime de 80 ml, împrejmuind curțile casei parohiale și ale locașului de cult.

Electrica Furnizare Discount

În timpul celor cinci ani de slujire în parohia Ciuguzel, părintele Augustin a avut în grijă și filiile: Asânip,unde a început demersurile pentru construirea locașului de cult, și Ocnișoara, unde se deplasa doar cu ajutorul tractoarelor agricole, terenul fiind foarte accidentat. De asemenea, în aceiași perioadă a suplinit și parohia Hopârta. În perioada anilor 1975-2000, părintele Augustin s-a transferat la parohia Bucerdea Grânoasă, unde a construit o frumoasă casă parohială, cu două etaje, pe o suprafață de 200 mp. Totodată, a pictat locașul de cult în tehnica tempera. Din anul 2000, părintele a fost transferat în postul de preot misionar în cadrul protopopiatului Blaj, de unde s-a și pensionat în anul 2013. În cei 13 ani de slujire misionară, părintele Augustin a suplinit preoții din cele 54 de parohii ale protopopiatului în funcție de necesități. Părintele a rămas fidel slujirii preoțești, iar după momentul pensionării sale a rămas slujitor al Sfântului Altar, ca preot îmbisericit al parohiei Blaj-Berc.

Pe plan familial, părintele Augustin a fost un tată model, fiind totodată dedicat comunităților de credincioși pe care le-a păstorit. Doamna preoteasă s-a preocupat asiduu de creșterea celor doi copii: în anul 1972 s-a născut fiul Ioan-Petru, actualmente preot în parohia Blaj-Berc, iar în anul 1975, fiica Elena, actualmente doctor în științe materiale la o Universitate din statul Tennesy, stabilită cu familia sa în Statele Unite ale Americii. Familia părintelui Augustin s-a mărit prin nașterea celor cinci nepoți: Teofil, Maria, Teodora, Lara și Tessa.

Părintele Augustin nu a fost lipsit de suferințele inerente bătrâneții, având de înfruntat boala diagnosticată în anul 2019. Este operat de cancer la colon, urmează tratament oncologic și este îngrijit în permanență de soția Livia și cei doi copii. În cursul anului 2021, boala recidivează, iar în dimineața zilei de 22 septembrie, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Cuvios Teodosie de la Brazi, părintele Augustin este chemat la Domnul, încheind cu folos misiunea preoțească primită în urmă cu mai bine de 51 de ani. În aceste clipe grele de încercare a credinței și profundă suferință, dimpreună cu familia i-au fost alături mulțimea de credincioși din parohiile unde a slujit. Slujba înmormântării va fi oficiată de Arhipăstorul nostru, Părintele Arhiepiscop Irineu, înconjurat de un sobor numeros de clerici, vineri, 24 septembrie, începând cu ora 12.00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Blaj.

Dumnezeu să-l odihnească alături de sfinții Săi.

Sursa: reintregirea.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare