Rămâi conectat

Actualitate

Alertă ALIMENTARĂ: Un produs al magazinelor LIDL a fost retras de pe raft. Suspiciune de infectare cu bacteria Listeria

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Alertă ALIMENTARĂ: Un produs al magazinelor LIDL a fost retras de pe raft. Suspiciune de infectare cu bacteria Listeria

Un lot de chifteluțe de cod a fost retras de la vânzare de către supermarketul Lidl, fiind suspect că a fost contaminat cu bacteria Listeria Monocytogenes. Clienții care au achiziționat produsul sunt rugați să nu îl consume.

Producătorul Jeka Fish recheamă preventiv produsul „Sødergaarden Chifteluțe de cod, în stil scandinav 340g“ (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15 septembrie și 25 noiembrie 2022, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes, arată ANSVSA, informează Mediafax.

Clienții care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu îl consume.

Produsul poate fi returnat în orice magazin Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl a scos produsul de la vânzare.

Rechemarea vizează exclusiv produsul „Sødergaarden Chifteluțe de cod, în stil scandinav 340g” (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 și 25.11.2022.

Chifteluțele au fost distribuite în toată rețeaua de magazine Lidl.

Listeria monocytogenes este o bacterie care cauzează listerioza. Este unul dintre agenții patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, cu 20-30% dintre infecțiile cu listerioză alimentară. Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele măduvei spinării și fluxul sanguin. Un risc crescut îl reprezintă femeile însărcinate, bebelușii, pacienții imunodeprimați sau persoanele cu afecțiuni precum diabetul zaharat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea