Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Tot ce trebuie să știi despre alegerile din 2 noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Peste o săptămână, în 2 noiembrie 2014, sunt programate alegerile prezidențiale din România. Dacă va fi necesar, turul al doilea de scrutin va avea loc în data de 16 noiembrie 2014.  

În județul Alba 439 de secții de votare își vor deschide porțile începând cu ora 7.00. Sunt așteptați la urne 317.459 de alegători dintre care 191.178 în mediul urban și 126.281 în mediul rural.

*BEC a stabilit orele la care va fi anunțată prezența la vot în ziua alegerilor

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit orele de referință pentru transmiterea datelor privind prezența la vot la alegerile prezidențiale, orele la care informațiile vor fi disponibile și date publicității fiind 11.30, 14.30, 17.30, 20.30 și 22.30.

Potrivit unei decizii a BEC, orele până la care secțiile de votare vor transmite informații către BEC sunt 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 și 21.00.

Transmiterea datelor privind prezența la vot către sistemul informatic se realizează numai de către președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitorii acestora.

Președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitorii acestora, după caz, au obligația de a transmite, în ziua votării, informațiile privind prezența la vot.

Potrivit deciziei BEC, metodologia pentru colectarea datelor și informarea opiniei publice privind prezența populației la vot pentru secțiile de votare din străinătate se va stabili în mod distinct.

*Cum arată buletinul de vot

Membrii BEC au aprobat modelul buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, numele candidaţilor urmând să fie tipărite pe două pagini, respectiv opt pe prima pagină, şase pe următoarea.

Pe prima pagină sunt imprimate opt patrulatere cu numele următorilor candidaţi: Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (ACL), Dan Diaconescu (PPDD), Victor Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), William Brînză (PER), Elena Udrea (PMP), Mircea Amariţei (Prodemo) şi Teodor Meleşcanu (independent).

Pe pagina a doua a buletinului de vot vor fi înscrişi candidaţii Gheorghe Funar (independent), Zsolt Szilagyi (PPMT), Monica Macovei (independent), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), Călin Popescu Tăriceanu (independent) şi Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Patrulaterele cu numele candidaţilor sunt înscrise pe două coloane, numerele impare în partea stângă, iar cele pare în dreapta.

Vezi cum arată buletinul de vot AICI

*Ce trebuie să știți dacă mergeți la vot:

Persoana care votează trebuie să prezinte actul de identitate biroului electoral al secţiei de votare, care verifică dacă aceasta este înscrisă în copia de pe lista electorală permanentă. În baza semnăturii în copia de pe lista electorală permanentă, alegătorul primeşte buletinul de vot şi ştampila cu menţiunea ”Votat”.

Alegătorii vor vota separat, în cabine închise, aplicând ştampila care poartă menţiunea “VOTAT” înăuntrul patrulaterului care cuprinde numele şi prenumele candidatului pe care care doresc să îl aleagă.

Potrivit legii, vor fi considerate nule buletinele de vot care nu poartă ştampila de control a biroului electoral al secţiei de votare, buletinele de vot având alt model decât cel legal aprobat sau la care ştampila este aplicată pe mai multe patrulatere ori în afara acestora. Aceste buletine de vot nu vor intra în calculul voturilor valabil exprimate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliția Română, recomandări pentru șoferi și pietoni: Condiții de ploi torențiale și vijelii

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Poliția Română, recomandări pentru șoferi și pietoni: Condiții de ploi torențiale și vijelii Având în vedere prognoza meteo, care anunță instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii în zilele viitoare, Poliția Română informează conducătorii auto și pietonii cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive în trafic, în scopul reducerii riscului implicării în evenimente rutiere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea