Rămâi conectat

Curier Județean

Alegeri locale 2016: Deficit de experți electorali și operatori de calculator în secțiile de votare din mai multe unități administrative ale județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autoritatea Electorală Permanentă anunță că, la data de 14 aprilie 2016, 10 localități din Alba figurează cu deficit de experți electorali, iar 5 cu deficit de operatori de calculator în secțiile de votare.

alegeri localeAstfel, la Arieșeni și Ohaba nu s-a înregistrat nicio cerere pentru experți electorali, în condițiile în care necesarul este de 8, respectiv 6 persoane; la Blandiana, Bucerdea Grânoasă și Câlnic mai este nevoie de câte o persoană; la Sântimbru se așteaptă cereri pentru 2 locuri, la Doștat și Noșlac sunt libere câte 3 locuri, iar la Mirăslău și Blaj câte 5 locuri.

De asemenea, există un deficit de 14 operatori calculator în secțiile de votare din județ, după cum urmează: Arieșeni – 1; Blaj – 9; Ocoliș – 1; Săliștea – 1; Valea Lungă – 2.

AEP încurajează implicarea cetățenilor în alegeri în calitate de președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitori ai acestora, precum și ca operatori de calculator ai secțiilor de votare. Informații privind modalitatea de înscriere pentru Corpul experților electorali, respectiv referitoare la modalitatea de a deveni operator de calculator în secțiile de votare sunt accesibile în clipurile informative realizate de AEP, care pot fi vizionate pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Autoritatea Electorală Permanentă reamintește că, pentru activitatea în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare, președinții acestora și locțiitorii lor, precum și operatorii de calculator primesc o indemnizație stabilită în condițiile legii.

Înscrierile se mai pot face până la data de 21 aprilie 2016. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea