Rămâi conectat

Politică Administrație

ALDE Alba consideră că Jandarmeria a acționat corect la protestul de la București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secretarul general al ALDE Alba, Ion Marincaș, a declarat, luni, că jandarmii au acționat corect la protestul de la București și îi felicită pentru acest lucru, precizând că aceasta este opinia partidului și a lui personal.

Ion Marincaș consideră că protestul de sâmbătă, organizat la București, împotriva modificărilor legilor Justiției, nu a fost unul pașnic.

”Am văzut pe mai multe posturi de televiziune și în presa locală că Jandarmeria ar fi acționat oarecum incorect față de unii manifestanți, care eu zic că și-au depășit calitatea de manifestanți. Și aici vreau să vă punctez următorul aspect, este Legea 60/21 care menționează clar ce înseamnă adunările publice și spune exact și obligații, și datorii pe care le au cetățenii sau cei care organizează manifestări. Dau citire unui articol important <Libertatea cetățenilor de a-și exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstrații manifestații, procesiuni și orice alte întruniri și de a participa la acestea, este garantată prin lege>. Asemenea activități se pot realiza pașnic și fără niciun fel de arme. După cum ați văzut, numai pașnic nu a fost organizată manifestarea. Cei care au participat la mitinguri au avut asupra lor obiecte contondente, șurubelnițe, dar și alte obiecte. Ei au garantat dreptul, dar oricărui cetățean din București îi este garantat dreptul de a circula pe acele artere și nu trebuiau blocate de către manifestanți”, a spus Ion Marincaș, în cadrul unei conferințe de presă a ALDE Alba.

De asemenea, el a precizat că ”nu se poate să punem în seama forțelor de ordine deranjul care s-a făcut acolo”, precizând că asupra jandarmilor s-a pus ”presiune” când manifestanții au ”invadat arterele rutiere”.

”Mulți spun că acel jandarm nu a procedat corect. Eu nu vreau să comentez lucrul acesta, oricum va fi o anchetă internă, dar vă dați seama ce presiune s-a pus acolo asupra forțelor de ordine când mai mulți manifestanți au încercat să rupă gardul jandarmilor si să invadeze arterele rutiere, lucru ce s-a și întâmplat”, a afirmat secretarul general al ALDE Alba.

Întrebat cum consideră intervenția Jandarmeriei, Ion Marincaș a răspuns: ”Oarecum legală și legitimă. Va fi o anchetă internă și vor stabili dacă au procedat legal și în consecință și măsurile care se impun”.

Totodată, întrebat dacă aceasta este opinia ALDE, el a răspuns: ”Este opinia ALDE Alba și a mea personală că Jandarmeria a acționat corect și chiar îi felicit pe această cale”.

Prezent la aceeași conferință de presă președintele ALDE Alba Iulia, Marius Popescu, a spus că cineva trebuia să-și ”asume manifestarea”.

Jandarmeria Capitalei face cercetări, după ce un jandarm a fost filmat în timp ce lovea cu pumnul mai mulți protestatari care încercau să ajungă pe carosabil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea