ALDE Alba consideră că Jandarmeria a acționat corect la protestul de la București

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Secretarul general al ALDE Alba, Ion Marincaș, a declarat, luni, că jandarmii au acționat corect la protestul de la București și îi felicită pentru acest lucru, precizând că aceasta este opinia partidului și a lui personal.

Ion Marincaș consideră că protestul de sâmbătă, organizat la București, împotriva modificărilor legilor Justiției, nu a fost unul pașnic.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

”Am văzut pe mai multe posturi de televiziune și în presa locală că Jandarmeria ar fi acționat oarecum incorect față de unii manifestanți, care eu zic că și-au depășit calitatea de manifestanți. Și aici vreau să vă punctez următorul aspect, este Legea 60/21 care menționează clar ce înseamnă adunările publice și spune exact și obligații, și datorii pe care le au cetățenii sau cei care organizează manifestări. Dau citire unui articol important <Libertatea cetățenilor de a-și exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstrații manifestații, procesiuni și orice alte întruniri și de a participa la acestea, este garantată prin lege>. Asemenea activități se pot realiza pașnic și fără niciun fel de arme. După cum ați văzut, numai pașnic nu a fost organizată manifestarea. Cei care au participat la mitinguri au avut asupra lor obiecte contondente, șurubelnițe, dar și alte obiecte. Ei au garantat dreptul, dar oricărui cetățean din București îi este garantat dreptul de a circula pe acele artere și nu trebuiau blocate de către manifestanți”, a spus Ion Marincaș, în cadrul unei conferințe de presă a ALDE Alba.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

De asemenea, el a precizat că ”nu se poate să punem în seama forțelor de ordine deranjul care s-a făcut acolo”, precizând că asupra jandarmilor s-a pus ”presiune” când manifestanții au ”invadat arterele rutiere”.

”Mulți spun că acel jandarm nu a procedat corect. Eu nu vreau să comentez lucrul acesta, oricum va fi o anchetă internă, dar vă dați seama ce presiune s-a pus acolo asupra forțelor de ordine când mai mulți manifestanți au încercat să rupă gardul jandarmilor si să invadeze arterele rutiere, lucru ce s-a și întâmplat”, a afirmat secretarul general al ALDE Alba.

Întrebat cum consideră intervenția Jandarmeriei, Ion Marincaș a răspuns: ”Oarecum legală și legitimă. Va fi o anchetă internă și vor stabili dacă au procedat legal și în consecință și măsurile care se impun”.

Totodată, întrebat dacă aceasta este opinia ALDE, el a răspuns: ”Este opinia ALDE Alba și a mea personală că Jandarmeria a acționat corect și chiar îi felicit pe această cale”.

Prezent la aceeași conferință de presă președintele ALDE Alba Iulia, Marius Popescu, a spus că cineva trebuia să-și ”asume manifestarea”.

Jandarmeria Capitalei face cercetări, după ce un jandarm a fost filmat în timp ce lovea cu pumnul mai mulți protestatari care încercau să ajungă pe carosabil.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

zoro 22 ianuarie 2018 at 14:41

Cine va spus,secu Fene!!!!

Colombo 2 22 ianuarie 2018 at 16:28

Alo…cred ca fostu militian e secretar general la ALDE pe judetul Alba,nu pe tara cum poate ar crede unii…!Pe la ALDE este si un ,,revolutionar din Vidra,,….poate si din Sibor…?

Comentariile sunt oprite