Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Albaiulianul Gicu Grozav a debutat cu gol pentru România! *Vârful ex-unirist a fost Grozav şi a semnat unica reuşită a partidei de verificare câştigate cu Elveţia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atacantul albaiulian Gheorghe Grozav (21 de ani) a avut un debut excelent în tricoul echipei naţionale, marcând unicul gol al partidei de verificare Elveţia – România, scor 0-1 (0-0), disputată în această seară pe „Swissporarena” din Lucerna!

La primul joc sub tricolor, talentatul jucător din Cetatea Marii Uniri a fost titular în reprezentativa naţională condusă de Piţurcă. Tricoul cu numărul „13” nu i-a purtat ghinion lui Gicu, care şi-a arătat din plin calităţile fotbalistice. După ce a ratat o bună ocazie în debutul jocului (minutul 2), Gheorghe Grozav a înscris în minutul 56 cu o lovitură de cap din centrul careului. Înlocuit în minutul 64, Gicu a lăsat o impresie excelentă şi a continuat sub „tricolor” prestaţiile excelente din această primăvară de la „U” Cluj!

*Elveţia, Gicu şi „Tânţarul”

Gheorghe Grozav este printre puţini jucători autohtoni, care a marcat la debutul în echipa naţională! Alba se mândreşte cu acest fotbalist de rasă, care calcă pe urmele unchiului său Cornel Ţălnar, fost component al echipei naţionale în anii ’80. Prin numele reprezentativei din „Ţara cantoanelor” se împleteşte istoria fotbalului albaiulian cu echipa naţională. În 1981, România – Elveţia 1-2 în preliminariile CM a fost ultimul joc al „Ţânţarului” în echipa naţională, acum coincidenţă, contra Elveţiei, Gicu şi-a făcut un debut de senzaţie împotriva unei echipe care de curând a învins Germania cu 5-3! Tibor Moldovan (FC Unirea Alba Iulia) a mai bifat o convocare la echipa naţională în 2004, la un turneu de verificare în Cipru.

*Gicu – the best!

Echipa naţională a României a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Elveţiei, într-un meci amical disputat la Lucerna, în faţa a aproximativ 12.000 de spectatori.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Gicu Grozav, jucător dorit de Steaua, Gigi Becali interesându-se de situaţia vârfului.

Jucătorul spune că este foarte fericit după acest debut şi vrea să rămână titular şi în partidele viitoare.

„Este un debut cum nu se poate mai fericit pentru mine. Am avut ceva emoţii, având în vedere că era primul meci şi mă uitam lângă mine şi vedeam oameni precum Raţ, Lobonţ, fotbalişti cu mare experienţă. Odată ce-a început meciul emoţiile au dispărut. Tricoul nu o să-l pătrez, l-am dat deja fratelui meu. Sper ca după acest gol să urmeze şi alte evoluţii bune ca să rămân la echipa naţională şi, de ce nu, să ţintesc spre un loc de titular. E o victorie importantă care ne dă speranţe. S-a văzut la elveţieni că după victoria cu Germania au intrat pe teren cu nasul pe sus, dar mă bucur că am învins în orice condiţii. Am purtat numărul 13, dar pentru mine a fost cu noroc. Oricum, nu sunt un tip superstiţios.”, a spus Gicu Grozav, pentru Prosport.

Cota sa de piaţă este în acest moment de 750.000 de euro conform transfermark.de şi vârful albaiulian este curtat insistent de Steaua lui Gigi Becali, dornică să-l achiziţioneze. (H.D.M.)

FOTO Prosport şi Gazeta Sporturilor

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea