Rămâi conectat

Ştirea zilei

Albaiulianca Andreea Cordon, desemnată „Voluntarul Anului 2013” în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor

Alexandra Mates

Publicat

în

Albaiulianca Andreea Cordon a fost desemnată „Voluntarul Anului 2013” la categoria junior,  la Gala Naţională a Voluntarilor ce a avut loc joi, 12 decembrie, la Bucureşti. Are 17 ani, a condus şi a fost membră în echipa mai multor proiecte realizate la UAB,  deţinând în total peste 400 de ore de voluntariat.

În 12 decembrie, la Arenele BNR, s-au întâlnit voluntari, coordonatori de voluntari și oameni care susțin voluntariatul într-un eveniment de deosebit, Gala Națională a Voluntarilor, organizată de Federația VOLUM. Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a reprezentant cu cinste, alături de Asociația SM SPEROMAX ALBA, voluntariatul la nivelul județului Alba. Două proiecte de voluntariat au fost prezente în această finală, „Pregătiți pentru Viitor” la secțiunea Tineret și „Arhex-Arheologie Experimentală” la secțiunea Cultură, proiecte apreciate de evaluatori externi. De asemenea în finală s-au regăsit și voluntarii din Alba Iulia, Andreea Cordon, la categoria Voluntar Junior și Florin Ciortea la secțiunea Educație. Supriza a venit, pe neașteptate, atunci când cel care înmâna premiile la categoria Junior a început să zică: „A coordonat 15 oameni într-un proiect ambițios finanțat prin programul YouthBank. S-a implicat în proiectul Pregătiți pentru viitor dar și în alte numeroase activități ale Asociație Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Doamenelor și Domnilor, câștigătorul secțiunii Voluntarul Anului Junior, este Andreea Anamaria Cordon”. Cu emoție și cu lacrimi în ochi, Andreea a pășit în fața tuturor să își ridice premiul și să spună câteva cuvinte. Atunci s-a împărșitat emoția ei în toată sala și am privit cu toții cu admirație la copilul care s-a implicat cu atâta devotament pentru a face o mică schimbare în lumea ei. Andreea a felicitat pe cei care au fost contracandidații ei, chiar dacă într-o așa gala nu este cel mai potrivit cuvânt, toți fiind apreciați pentru munca lor.

Andreea are 17 ani şi este elevă. În proiectul „Pregătiți pentru Viitor” ea a fost membru al echipei de proiect și a participat la toate activitățile mari ale acestuia. Responsabilitățile ei au însumat 320 de ore de voluntariat şi au constat în redactare de comunicate de presă, invitații, materiale în cadrul atelierelor de lucru etc. În proiectul “Hidden Alba Iulia”, a condus echipa de proiect și încă alți 10 voluntari și s-a implicat în fiecare activitate. Sub coordonarea ei, proiectul a fost premiat la Gala YouthBank ca fiind cel mai bun proiect anteprenorial, echipa reușind să strângă 3400 de lei. În proiectul „Știu cine sunt, Știu ce vreau”, Andreea s-a implicat în partea de mobilizare și promovare a atelierelor, dar și în partea efectivă de desfășurare a acestora. În cadrul proiectului ARHEX, voluntara s-a implicat în activitatea de promovare, însumând 5 ore de voluntariat. În cadrul proictului „Voluntar Implicat și Pregătit” Andreea face parte din echipa de proiect şi s-a implicat în toate activităţile, fiind prezentă atât la Conferința de lansare, la Cafeneaua Publică pe tema voluntariatului precum și la atelierul de teambuilding. Ea s-a implicat și în activitatea de scriere a proiectului. Totodată Andreea Cordon s-a mai implicat în Săptămâna Națională a Voluntariatului, alocând 20 de ore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea