Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba: Rezultate alegeri parlamentare numărătoare paralelă PNL. USL marea cîştigătoare, PPDD marea surpriză

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victorie istorică a USL în Alba! Alianţa a câştigat cele mai multe voturi în toate cele 7 colegii din judeţ, inclusiv Alba Iulia.

La această oră (2.00) continuă numărătoarea paralelă la sediul Partidului Naţional Liberal Alba unde prognoza arată foarte optimist în ceea ce priveşte scorul înregistrat de USL la nivelul judeţului.

Potrivit lui Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba, după contorizarea prin telefon a datelor din cele 51 de localităţi ce compun Colegiul  1 Senat (Alba Iulia, Cugir, Zlatna şi zona Munţilor Apuseni), USl a pierdut majoritatea în doar 4, respectiv Săsciori, Almaşu Mare, Ohaba şi Horea. În localităţile cu primari social-liberali, USL-ul a câştigat cu procente cuprinse între 50 şi 70 la sută. Există şi un procent de 90% pentru USL, înregistrat în comuna Livezile.

USL a câştigat şi în restul de 18 localităţi cu primari PDL, respectiv Ighiu, Meteş, Zlatna, Poiana Vadului, Sohodol, Albac, Gîrda, Vidra, Avram Iancu, Pianu, Şibot, Ocoliş, Sălciua, Rîmeţ, Ponor, Roşia Montană, Berghin, Sântimbru.

USL  câştigat toate cele 7 colegii din Alba, inclusiv Alba Iulia, fieful democrat-liberalilor, unde după numărătoarea a 60% din secţiile de votare Călin Potor, candidatul USL pe Colegiul de deputaţi Alba Iulia înregistrează 48,5 la sută din voturi.

Prognoza îi dă câştigători cu mandat întreg – 54 %, pe Teodor Atanasiu candidatul USL la Senat pe Colegiul 1, cu 52,4 % pe Dan Simedrul candidatul pe Colegiul de deputaţi Zlatna-Cugir şi cu 51 % pe Călin Potor candidatul pe Colegiul de deputaţi Alba Iulia şi cu şanse foarte mari pe Ioan Dîrzu pe colegiul de deputaţi zona Apuseni.

Potrivit lui Roman, numărătoarea paralelă a PNL Alba în varianta completă, respectiv cu copii ale proceselor verbale din fiecare secţie de vot din judeţ, va fi finalizată doar la orele dimineţii. În jurul orei 3.30, însă, colectarea prin telefon a datelor va permite o prezentare finală a rezultatelor.

Marea surpriză în Alba o reprezintă scorul foarte bun înregistrat de PPDD, în special în Colegiul 1 Senat, unde Partidul Poporului ar putea ajunge la 19 procente.

Ovidiu Jidveian, candidatul USL pe Colegiul de deputaţi Sebeş-Blaj şi Radu Coclici candidat pe Colegiul de deputaţi Aiud – Ocna-Mureş s-ar afla şi ei pe primele locuri în opţiunile alegătorilor, însă lupta aici este mai strânsă.

“Aşa cum am anticipat, principalii noştri adversari au fost vremea şi PPDD-ul şi de-abia apoi PDL-ul.

Ne aşteptăm să închidem cu mandate întregi 3 colegii de deputaţi şi unul de senator”, a declarat Florin Roman pentru ziarul Unirea.

Cei aflaţi la sediul PNL au început să sărbătorească victoria clară a USL în ţară şi în judeţ.

UPDATE ora 3.30: Teodor Atanasiu – circa 54 la sută, Dan Simedru- circa 52 %, Calin Potor – circa 51 % şi Ioan Dîrzu circa 52 %


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea