Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Ştirea zilei

Alba: Rezultate alegeri parlamentare numărătoare paralelă PNL. USL marea cîştigătoare, PPDD marea surpriză

Bogdan Presecan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Victorie istorică a USL în Alba! Alianţa a câştigat cele mai multe voturi în toate cele 7 colegii din judeţ, inclusiv Alba Iulia.

La această oră (2.00) continuă numărătoarea paralelă la sediul Partidului Naţional Liberal Alba unde prognoza arată foarte optimist în ceea ce priveşte scorul înregistrat de USL la nivelul judeţului.

Potrivit lui Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba, după contorizarea prin telefon a datelor din cele 51 de localităţi ce compun Colegiul  1 Senat (Alba Iulia, Cugir, Zlatna şi zona Munţilor Apuseni), USl a pierdut majoritatea în doar 4, respectiv Săsciori, Almaşu Mare, Ohaba şi Horea. În localităţile cu primari social-liberali, USL-ul a câştigat cu procente cuprinse între 50 şi 70 la sută. Există şi un procent de 90% pentru USL, înregistrat în comuna Livezile.

Elit - Gustul Desăvârșit

USL a câştigat şi în restul de 18 localităţi cu primari PDL, respectiv Ighiu, Meteş, Zlatna, Poiana Vadului, Sohodol, Albac, Gîrda, Vidra, Avram Iancu, Pianu, Şibot, Ocoliş, Sălciua, Rîmeţ, Ponor, Roşia Montană, Berghin, Sântimbru.

USL  câştigat toate cele 7 colegii din Alba, inclusiv Alba Iulia, fieful democrat-liberalilor, unde după numărătoarea a 60% din secţiile de votare Călin Potor, candidatul USL pe Colegiul de deputaţi Alba Iulia înregistrează 48,5 la sută din voturi.

Prognoza îi dă câştigători cu mandat întreg – 54 %, pe Teodor Atanasiu candidatul USL la Senat pe Colegiul 1, cu 52,4 % pe Dan Simedrul candidatul pe Colegiul de deputaţi Zlatna-Cugir şi cu 51 % pe Călin Potor candidatul pe Colegiul de deputaţi Alba Iulia şi cu şanse foarte mari pe Ioan Dîrzu pe colegiul de deputaţi zona Apuseni.

Potrivit lui Roman, numărătoarea paralelă a PNL Alba în varianta completă, respectiv cu copii ale proceselor verbale din fiecare secţie de vot din judeţ, va fi finalizată doar la orele dimineţii. În jurul orei 3.30, însă, colectarea prin telefon a datelor va permite o prezentare finală a rezultatelor.

Marea surpriză în Alba o reprezintă scorul foarte bun înregistrat de PPDD, în special în Colegiul 1 Senat, unde Partidul Poporului ar putea ajunge la 19 procente.

Ovidiu Jidveian, candidatul USL pe Colegiul de deputaţi Sebeş-Blaj şi Radu Coclici candidat pe Colegiul de deputaţi Aiud – Ocna-Mureş s-ar afla şi ei pe primele locuri în opţiunile alegătorilor, însă lupta aici este mai strânsă.

“Aşa cum am anticipat, principalii noştri adversari au fost vremea şi PPDD-ul şi de-abia apoi PDL-ul.

Ne aşteptăm să închidem cu mandate întregi 3 colegii de deputaţi şi unul de senator”, a declarat Florin Roman pentru ziarul Unirea.

Cei aflaţi la sediul PNL au început să sărbătorească victoria clară a USL în ţară şi în judeţ.

UPDATE ora 3.30: Teodor Atanasiu – circa 54 la sută, Dan Simedru- circa 52 %, Calin Potor – circa 51 % şi Ioan Dîrzu circa 52 %


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în cursul lunii februarie, anul 2018, inculpatul a indus în eroare pe reprezentantul unei firme cu privire la intenția de a intermedia achiziționarea a trei autovehicule din Germania, în scopul de a obține un folos patrimonial injust, cauzând astfel persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 41.705,88 euro.

Totodată în cursul lunii februarie, anul 2019 a indus în eroare persoana vătămată, cu care a încheiat o convenție având ca obiect achiziţionarea unui autoturism marca Opel, primind prin intermediul inculpatei suma de 1.500 de euro, iar ulterior nu a mai livrat autoturismul și nici nu a rambursat persoanei vătămate suma de 1.500 de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, administratorul firmei, a declarat că, în cursul lunii februarie, anul 2018, a convenit cu inculpatul ca acesta să intermedieze achiziționarea de către societate a trei autoturisme marca Skoda din Germania. Administratorul persoanei vătămate a primit prin intermediul aplicației WhatsApp trei contracte de vânzare-cumpărare completate și semnate de inculpat, pentru trei autoturisme marca Skoda, în schimbul prețurilor de 16.000 euro, 16.000 euro și 9,705,88 euro, cu indicarea seriilor de șasiu. În baza acestor documente, persoana vătămată a achitat inculpatului prin viramente bancare la datele de 23.02.2018 și 01.03.2018 suma totală de 41.705,88 euro.

De asemenea, reprezentantul persoanei vătămate a mai declarat că, la data de 12.03.2018, inculpatul a trimis din Germania cu o platformă, un autoturism marca Skoda, însă persoana vătămată a refuzat recepționarea autoturismului având în vedere faptul că acesta era defect și seria de șasiu nu corespundea cu niciuna din seriile de șasiu din contractele pe care acesta le primise de la inculpat. Ulterior, inculpatul nu a mai livrat niciun autoturism și nici nu a mai putut fi contactat de persoana vătămată.

Reprezentantul legal al persoanei vătămate şi-a menţinut declaraţiile în faţa instanţei, sens în care a arătat că l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul soţiei acestuia, iar după ce inculpatul i-a arătat poze cu mai multe maşini, i-a spus că poate să îi aducă orice maşină îşi doreşte. În acest context, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să îi aducă trei maşini, dintre care două noi şi una second, iar acesta a fost de acord, sens în care i-a trimis ofertele pentru autoturisme, iar ulterior au încheiat contractele de vânzare cumpărare. Pe baza contractului, persoana vătămată a luat un credit bancar şi i-a dat inculpatului suma de 40.000 euro, spunându-i că într-o lună jumătate va aduce autoturismele. Ulterior, inculpatul a adus un maşină pe platformă, care a fost refuzată de către persoana vătămată întrucât seria de şasiu a acesteia nu corespundea cu cea inserată în cuprinsul contractului încheiat între părţi. Persoana vătămată a refuzat să ridice autoturismul respectiv, iar din acel moment, nici inculpatul şi nici soţia acestuia nu au mai răspuns la telefon.

Reprezentantul legal al persoanei vătămate declară că a mers acasă la inculpat de nenumărate ori pentru a-i cere explicaţii, dar acesta refuza să iasă din casă sau se prefăcea că nu este acasă. După ceva timp, inculpatul i-a comunicat că şi el a fost înşelat şi că atunci când îşi va recupera banii, îi va restitui. Reprezentantul legal al persoanei vătămate mai declară că ulterior a mai încercat să îl mai contacteze pe inculpat şi pe soţia acestuia, dar nu a mai reuşit.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru părţi și pentru procuror.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Gest de omenie făcut de un polițist originar din Alba: Și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie, la Mănăstirea Nicula

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Gest de omenie făcut de un polițist originar din Alba: Și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie, la Mănăstirea Nicula

Două femei surprinse de ploaia torențială de ieri, la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula, au fost ajutate de un polițist clujean, originar din Ocna Mureș, care le-a oferit jacheta pe post de umbrelă.

„Începuse codul roșu de furtuni și vijelii. Ploua torențial și la un moment dat unul dintre corturile care adăposteau enoriașii a fost luat de vânt.

Mihai, colegul nostru, le-a pus la dispoziție autospeciala de poliție unor bunicuțe pentru a se adăposti. Au refuzat elegant spunând că sunt murdare cu noroi pe încălțăminte.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cele din urmă, Mihai și-a scos geaca reflectorizantă și le-a așezat-o deasupra capului pentru a încerca să le protejeze de ploaia torențială.Ne înclinăm în fața lui Mihai Lazăr pentru gestul său!”, au scris reprezentanții sindicatului Europol pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT rutier MORTAL pe șoseaua Geoagiu – Orăștie: Doi bărbați și-au pierdut viața după ce au intrat cu mașina într-o autoutilitară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

VIDEO| ACCIDENT rutier MORTAL pe șoseaua Geoagiu – Orăștie: Doi bărbați și-au pierdut viața după ce au intrat cu mașina într-o autoutilitară

Un accident rutier extrem de grav a avut loc în cursul zilei de marți, 16 august, pe șoseaua Geoagiu – Orăștie.

Două persoane au decedat, astăz, după ce mașina în care se aflau a derapat și a intrat pe contrasens, pe drumul dintre Geoagiu și Orăștie. Mașina s-a lovit de o autoutilitară care circula din sens opus.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit Poliției Hunedoara, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Geoagiu, în timp ce conducea mașina dinspre Geoagiu spre Orăştie a pierdut controlul volanului, a intrat în derapaj şi a pătruns pe sensul opus de mers și a lovit frontal o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din Orăștie.

În urma accidentului rutier șoferul de 38 de ani a murit. De asemenea, medicii au constatat și decesul pasagerului de pe locul din dreapta – față al autoturismului, respectiv un bărbat în vârstă de de 45 de ani, din municipiul Petroșani.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Video: Facebook – INFO TRAFIC ROMANIA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare