Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Alba-neagra cu o parcelă de teren de pe o stradă din Alba Iulia: Cum a fost desființată o Hotărâre de CL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba-neagra cu o parcelă de teren de pe o stradă din Alba Iulia: Cum a fost desființată o Hotărâre de CL

Consilierii locali din Alba Iulia au de votat admiterea unei plângeri împotriva Hotărârii Consiliului Local Alba Iulia nr. 58/2023.

Proiectul de act administrativ inițiat vizează revocarea Hotărârii nr. 58/2023 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, în ceea ce privește donația a unui imobil (arabil) înscris în Cartea Funciară nr. 117093 aferent străzii Aleea Stejarilor, întrucât prin adresa Comisiei locale de fond funciar nr. 37901/05.04.2021 transmisă către O.C.P.I Alba Iulia se modifică planului parcelar, modificare ce arată că din suprafața totală de 105 mp doar 37 mp aparțin numiților Șteau Cornel și Șteau Anișoara, iar diferența până la 105 mp adică 68 mp se identifică, cu strada Aleea Stejarilor.

Ce spune plângerea

La data de 30.01.2023 Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a adoptat HCL nr. 58/2023 privind acceptarea donației unui imobil de 105mp, fiind indus în eroare de faptul că întreaga suprafață de 105 mp se află în proprietatea numirilor S. C. și S. A. conform CF 117093 anexat la proiectul de Hotărâre nr. 56 din Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia.

De fapt, din suprafață totală de 105 mp, 68 mp ar trebui să aparțină domeniului public al municipiului Alba Iulia conform documentației efectuate de Comisia de Fond Funciar Alba Iulia și însușite de OCPI Alba Iulia, și doar diferența de 37 mp aparține numiților care au făcut donația către municipiul Alba Iulia și pe care ați aprobat-o prin adoptarea HCL nr. 58/30.01.2023(anexez documentația Comisiei de fond funciar, fila nr. 9 și 10 din prezenta plângere precum și hărțile suprapuse CF 117093 pe plan parcelar modificat, filanr.ll și 12).

Această donația este de fapt o donație deghizată, o donație simulată care, sub aparența unui contract cu titlu oneros, ascunde natura gratuită a unui contract prin care Comisia de fond funciar a dat unei persoane fizice, S. R. A., 106 mp din domeniul public, stradă publică Aleea Stejarilor și trebuia să primească 68 mp din imobilul proprietate personală a unei terțe persoane fizice, respectiv de la Steau Cornel, dar nu a mai primit. După întăbularea suprafeței de 106 mp domeniul public ca și teren intravilan aflat în posesia unei persoane fizice, Primăria a omis în mod voit să facă demersurile de întăbulare a celor 68 mp conform schimbului efectuat de comisia de fond funciar.

Prin adresa nr. 37091/05.04.2021 către OCPI Alba Iulia, Comisia municipală de fond funciar Alba Iulia a trimis pe suport analogic și digital modificarea și completarea planului parcelar din punctele de hotar „Valea Popii” Alba Iulia, în vederea introducerii în baza de date(f. 9-10). Prin această modificare la solicitarea Comisiei, prin împărțirea unor imobile din domeniul public al municipiului Alba Iulia și al unor imobile aflate în posesia unor persoane fizice, a rezultat modificări la imobilele a trei 3 proprietari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea