Rămâi conectat

Curier Județean

Alba Iulia Smart City: Din 15 iunie, aplicație online pentru programarea cununiilor civile. Unde o găsiți și cum se folosește

Ziarul Unirea

Publicat

în

În data de 15 iunie 2018 demarează pilotarea soluției de programare a cununiilor civile online, din cadrul proiectului Alba Iulia Smart City.

Primăria Alba Iulia şi Industrial Software vin în ajutorul albaiulienilor în ceea ce privește serviciile dedicate programării cununiilor civile şi le pune la dispoziţie un instrument smart, util şi asociat perfect nevoii stringente de a rezolva problema programării nunților: o aplicație online de programare a cununiilor civile. Iniţiativa dezvoltării Alba Iuliei în direcţia naturală de smart city, prin protocolul de colaborare dintre cele două entităţi, rezolvă astfel, într-o manieră inteligentă şi adaptată vremurilor pe care le trăim, o nevoie a comunităţii locale, nevoie care se resimte mai ales în perioada verii, cea mai aglomerată perioadă a anului în ceea ce priveşte organizarea nunţilor. Simplitatea cu care este rezolvată această nevoie se traduce în punerea la dispoziţia fiecărui cetăţean a aplicaţiei de programare online, cu ajutorul căreia oricine îşi poate rezerva data şi ora cununiei de acasă, de pe drum, din autobuz sau de la serviciu, cu ajutorul telefonului mobil, a unei tabelete sau a unui PC. Cu atât mai mult, soluţia se adresează şi albaiulienilor din străinătate, care nu trebuie să-şi mai pună rudele pe drumuri pentru a le rezolva programarea nunţii, ci o pot face singuri, în aceeaşi manieră facilă amintită mai sus.

„Cu fiecare soluție smart pe care o introducem, suntem tot mai aproape de esențial, de viața trăită, de tot ceea ce fiecare dintre noi consideră că ține de „omul vechi”. De prea mult timp, cel mai important pas din viața oricui, acel mare DA, a fost întâmpinat cu „nu”, nu se poate doar așa. Ei bine, unele lucruri le putem îndrepta, pentru ca cei care vin în contact cu administrația să se poată preocupa doar de cum va arăta sala, meniul, petrecerea. Programările cununiilor nu mai sunt de azi înainte un motiv de corvoadă, ci se vor putea rezolva cu câteva click-uri. N-o spun ca pe o veste mare, ci ca pe un semn de normalitate”, a declarat Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

Interfața acestei aplicații este deosebit de prietenoasă și intuitivă pentru utilizatori, aplicația fiind găzduită pe site-ul oficial al Primăriei Alba Iulia – www.apulum.ro şi se poate accesa de la următorul link: https://extranet.apulum.ro/starecivila. Utilizatorii vor putea alege mai întâi data în care doresc să se oficieze căsătoria, apoi un interval orar disponibil în data respectivă, urmând să treacă la pasul următor, unde aplicația le va solicita completarea datelor soților (cetățenie, CNP, nume, prenume, adresă, județ și localitate). După finalizarea completării formularului, pe adresa de e-mail furnizată de utilizator, aplicația va trimite automat un mesaj de confirmare a rezervării, mesaj care va conține instrucțiuni suplimentare și toate informațiile referitoare la programarea căsătoriei civile.

„Avem convingerea că utilizatorii noii aplicații de programare online a căsătoriilor civile pe care Primăria Alba Iulia o pune la dispoziție vor fi încântați să utilizeze această nouă facilitate prin care vor putea apela la orice oră calendarul programărilor și vor putea rezerva o data și o oră convenabile, fără a mai parcurge drumul până la Primărie. Aplicația va putea fi accesată de pe computer sau prin intermediul dispozitivelor mobile (tablete, smartphone-uri), astfel încât nu vor exista nici un fel de limitări sau restricții în ceea ce privește folosirea de către cetățenii municipiului a acestei noi soluții. Suntem bucuroși să colaborăm cu Primăria Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018” prin care punem la dispoziția locuitorilor municipiului alternative moderne de abordare și soluționare a solicitărilor acestora”, declară Directorul Executiv al Industrial Software SRL, Cătălin Popa.

Colaborarea în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018” face parte din programul aniversării centenarului Marii Uniri în acest an în care municipalitatea albaiuliană testează un număr impresionant de soluţii inteligente, pregătind terenul pentru ca locul în care s-a hotărât unirea să devină primul oraș inteligent din România. Pe lângă aplicația de programare a căsătoriilor online, conceptul dezvoltat de Industrial Software pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018 include încă alte patru soluții care vin în ajutorul cetățenilor din municipiul Alba Iulia: aplicație mobilă pentru raportarea incidentelor, soluție pentru analiza și raportarea veniturilor bugetare, soluție de barometru public (permite consultarea locuitorilor municipiului pe diverse teme) și integrarea sistemului de Dispecerat din cadrul Primăriei cu alte soluții mobile de raportare a incidentelor. Industrial Software acoperă în întregime costurile de dezvoltare și implementare ale tuturor soluțiilor oferite în cadrul proiectului pilot.

Industrial Software are o experiență de peste 20 ani în furnizarea şi integrarea de soluţii software şi hardware pentru administrația publică, iar peste 4 milioane de cetățeni sunt beneficiari ai proiectelor derulate în România. Fiind o companie preocupată în permanență de cercetare și inovare în domeniul tehnologiilor inteligente, Industrial Software promovează conceptul de oraș inteligent la nivel național și este membru fondator al asociației neguvernamentale și nonprofit “Smart City IT Cluster”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânără din Alba bătută de iubit: Agresorul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânără din Alba bătută de iubit: Agresorul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție Un bărbat de 51 de ani, din localitatea Șard au anunțat polițiștii pentru că fiica acestuia a fost agresată de către propriul iubit. Tânărul de 19 ani din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea