Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia, raiul șoferilor? Singurul municipiu reședință de județ unde parcarea este gratuită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia este probabil singurul municipiu reședință de județ din țară unde toate parcările publice de pe marile și micile bulevarde, din zona centrală și cea istorică, sunt fără plată.

Și cu toate acestea numărul șoferilor care parchează cu totală lipsă de respect față de pietoni și ceilalți conducători auto este rezonabil. Iar asta se datorează în mare parte amenzilor aplicate zilnic de agenții Poliției Locale Alba Iulia, care pot fi sesizați la numărul de telefon 0258/989.

Există totuși și un număr tot mai mare de albaiulieni care, pentru o taxă de circa 120 de lei pe an plătită la primărie, își rezervă un loc de parcare în zona blocului unde locuiesc. Este vorba însă de proprietari de mașini care, nu că nu găsesc un loc de parcare în apropiere, ci vor un loc al lor chiar în fața scării de bloc unde domiciliază, sau o locație de unde își pot observa autotmobilul pe fereastra apartamentului.

Turiștii care vin la Alba Iulia, în special cei români rezidenți în orașele mari și străinii, rămân invariabil surprinși de faptul că parcările în Alba Iulia sunt gratuite, situație imposibil de găsit în țările occidentale și în orașele mai răsărite din România.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba! Biroul Electoral Central a deființat astăzi, prin hotărârea nr. 34, constituirea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba și a birourilor de circumscripție municipale, orășenești și comunale din Județul Alba. Practic întreaga procedură de constituire a birourilor electoarele din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea