Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

ALBA IULIA, pe primul loc în TOPUL reședințelor de județ la absorbția fondurilor europene. A atras 815 euro pentru fiecare locuitor, în perioada 2007-2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia se află pe primul loc în clasamentul reședințelor de județ, realizat în funcție de fondurile europene atrase pe cap de locuitor de administrațiile locale, în perioada 2007 – 2016.

Potrivit unui studiu realizat de UrbanizeHub, municipiul a reușit să atragă 815 euro pentru fiecare locuitor, în vreme ce codașul clasamentului, orașul Călărași, a atras doar 42 de euro pe cap de locuitor, adică de aproape 20 de ori mai puțin. În ceea ce privește populația, orașele sunt similare, potrivit recensământului din 2011, Alba Iulia având 63,5 mii de locuitori, iar Călărași, 65,1 mii.

Studiul realizat de UrbanizeHub se referă strict la fondurile atrase de administrațiile locale din cele 40 de reședințe de județ și municipiul București.

Intervalul de timp ales, 2007-2016, reprezintă anii în care au putut fi consumate fondurile europene din exercițiul bugetar 2007-2013. Cifrele au fost puse la dispoziția Transilvania Reporter de fondatorul UrbanizeHub, Grațian Mihăilescu, expert în politici publice.

Datele au fost culese din surse oficiale, pentru elaborarea unui ghid de bune practici în administrația locală, intitulat „Îndrumar pentru primari”.

„Nicio administrație, oricât de bogată, nu poate ignora banii gratis ce pot fi atrași. E important însă ca administrațiile locale să înțeleagă că pentru a atrage bani trebuie să cheltuiască bani. Aceasta este o realitate care, din păcate, scapă majorității autorităților locale și performanța slabă pe absorbția de fonduri europene între 2007 și 2016 demonstrează acest lucru”.

UrbanizeHub este un agregator de idei, opinii, proiecte și știri despre orașe inteligente şi dezvoltarea urbană durabilă.

sursa: transilvaniareporter.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea