Alba Iulia: Măsuri pentru optimizarea şi reducerea costurilor cu iluminatul public stradal

iluminat publicPrimăria Alba Iulia demarează inventarierea cantitativă și calitativă a echipamenteleor de iluminat din oraș, parte a strategiei de implementare a sistemului de telegestiune.  Firma “Flash Lighting” va desfășura integral această activitate în baza contractului existent, urmând să raporteze numărul de puncte de iluminat precum și puterea acestora actuală, în vederea optimizării și reducerii costurilor cu iluminatul public stradal.

Operațiunea este prevăzută să se finalizeze în luna septembrie. Sistemul de telegestiune va fi operațional în anul 2015. Toate posturile de aprindere vor avea sistem de transmitere a parametrilor care va permite urmărirea în timp real a funcționarii și a eventualelor deficiențe.

“În ultima perioadă s-a ajuns la o situație dezirabilă în privința intervențiilor la rețeaua de iluminat. În decurs de trei luni s-au remediat mare parte din defecțiunile constatate la rețele publice de iluminat, inclusiv la cele aparținând Electrica, prin aportul direct al instituției amintite. Astfel, în săptămâna 03.07.-11.07.2013 s-a diminuat simțitor numărul de intervenții, ajungându-se la 6. Implicit, factura de întreținere achitată de municipalitate fiind considerabil redusă: aproximativ 14 000 de lei”, precizează reprezentanţii primăriei.

Recent ANRE a deschis piața inclusiv pentru consumatori eligibili de gaz și combustibili auto. În următoarea perioadă se așteaptă normele metodologice iar specialiștii primăriei studiază și evaluează posibilitatea achiziționării acestor produse de la Bursa de Mărfuri, primăria având calitatea de membru.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...