Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alba Iulia luminată feeric de 1 Decembrie. Reportaj foto în miez de noapte în Capitala Marii Uniri

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De câteva zile, administraţia albaiuliană munceşte de zor pentru a pregăti şi găti oraşul în straie de sărbătoare de Ziua Naţională a României. Peste tot, pe principalele bulevarde şi străzi, la intrările şi ieşirile din oraş, la sediile instituţiilor au fost arborate steaguri tricolore şi europene, iar toate acestea au fost înveşmântate în diverse perdele de lumini, decoruri şi ghirlande luminoase, brăduleţi şi multe altele. De sărbători, Cetatea Alba Carolina va fi mai luminată ca niciodată.

Numeroase perdele cu zeci de mii de beculeţe au fost amplasate pe podurile de pe Traseul Porţilor (poarta a III-a, a IV-a şi a VI-a), copacii din Parcul Unirii au fost de asemenea îmbrăcaţi în „hăinuţe” luminoase de sărbătoare, precum şi  stâlpii de iluminat. Piaţa Cetăţii, Palatul Principilor, Sala Unirii şi toate aleile din Cetate sunt deja frumos luminate şi decorate cu plase de lumini şi steluţe, astfel încât toţi cei ce vor veni la Alba Iulia să simtă cu adevărat atmosfera de mare sărbătoare a Zilei Naţionale, în Cealaltă Capitală a ţării – Alba Iulia.

Aşadar putem spune că la Alba Iulia, atât de 1 Decembrie dar şi de sărbătorile de iarnă, nopţile vor deveni zi, luminându-le şi încălzindu-le inimile tuturor, asemeni miilor de români veniţi aici încă din ajunul zilei de 1 Decembrie 1918 şi care în acea noapte au luminat oraşul cu zeci de focuri aprinse atât în interiorul Cetăţii cât şi pe câmpurile dimprejur, în jurul cărora s-au încălzit şi au interpretat frumoase şi însufleţitoare cântece patriotice.

De altfel, iluminatul festiv de sărbători va fi aprins oficial sâmbătă, 30 noiembrie, la ora 19.30, oră la care albaiulienii, îndeosebi cei mici, sunt aşteptaţi în număr cât mai mare în Piaţa Cetăţii să se bucure de atmosfera feerică creată special pentru sărbători, dar şi de spectacolele şi concertele ce vor avea loc în prima seară a Festivalului de România.

[nggallery id=770]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea