Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Alba Iulia: Contract pentru salubrizare și deszăpezire pe un an, prin negociere directă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Alba Iulia va contracta serviciile de salubrizare, deszăpezire și combatere a poleiului pentru o perioadă de 12 luni unui operator ales prin negociere directă, fără publicarea în prealabil a unui anunț de participare la licitație.

Hotărârea a fost aprobată de consilierii locali (cu o singură abținere), după ce Ileana Krisbai, șeful serviciului Administrarea Activităților Domeniului Public a explicat că orașul riscă să rămână fără aceste servicii începând cu data de 22 noiembrie a.c., deoarece actualul contract de concesiune nu se mai poate prelungi, iar atribuirea noului contract nu se poate face din cauza contestațiilor formulate de unii dintre ofertanții la licitație.

Majoritatea consilierilor locali au fost de acord cu această modalitate de atribuire a contractului cu condiția ca operatorul să fie ales dintre cel puțin 3 firme care dețin utilajele și licențele necesare pentru prestarea în bune condiții a serviciilor iar consilierul PSD Vasile Crișan s-a abținut, precizând că nu este împotriva hotărârii însă dorește astfel să conteste modul în care, la fiecare ședință CL, apar în ultimul moment, pe ordinea de zi, noi proiecte de hotărâre.

Licitația pentru delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubrizare a fost relansată în data de 25 august a.c., după ce Primăria Municipiului Alba Iulia a fost obligată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) să modifice Caietul de sarcini.

Valoarea estimată a contractului ce se va încheia pe 3 ani este de 23.519.445 de lei (aproximativ 5,2 milioane de euro) iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 18 octombrie a.c.

Potrivit reprezentanților administrației locale, procedura de licitație publică este în acest moment suspendată întrucât pe adresa autorității contractante a fost depusă o contestație din partea SC Supercom SA și se așteaptă decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Operatorul care va câștiga licitația va asigura serviciile de salubrizare, deszapezire și combatere polei în aria administrativ-teritorială a municipiului Alba Iulia, inclusiv localitățile componente Oarda de Jos, Oarda de Sus, Pâclișa, Micești și Bărăbanț.

Pentru veniturile realizate din activitatea contractată cu municipiul Alba Iulia (sumele încasate de la persoanele fizice și juridice cu care se încheie contracte de prestări servicii de salubrizare) concesionarul va plăti o redevenţă anuală în cuantum de 2,5 la sută.

Potrivit contractului-cadru, între condițiile pe care firma ce va câștiga licitația trebuie să le respecte se află obligativitatea de a presta serviciul de salubrizare, deszapezire si combatere polei la toţi utilizatorii din raza unităţii administrativ-teritoriale pentru care are contract de delegare a gestiunii; să aplice tarifele aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Alba Iulia; să  încheie  contracte  de prestare a serviciului cu  toţi  utilizatorii  de  pe  raza municipiului Alba Iulia etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea