Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Alba Iulia ”cealaltă capitală” – a buletinelor de vot

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, pentru județele Alba, Hunedoara și Bistrița Năsăud, vor fi tipărite în Alba Iulia. Tipografia Unirea a câștigat toate cele trei licitații oferind prețul cel mai bun. În total vor fi tipărite aproximativ 2.200.000 de buletine de vot.

Pe lângă aceste trei județe, în care Tipografia Unirea din Alba Iulia a fost desemnată în mod oficial câștigătoare a licitațiilor, societatea a oferit cel mai bun preț în alte trei județe din Transilvania.

Spre deosebire de alte instituții sau ONG-uri din județul nostru, dintre care unele administrează fonduri europene, ce întocmesc caiete de sarcini în care stabilesc criterii de calificare cu dedicație, prefecturile din țară au desfășurat, pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, întreaga procedură de achiziție legată de tipărirea buletinelor de vot aplicând un tratament egal și nediscriminatoriu pentru toți potențialii ofertanți.

De altfel, Ministerul Administrației și Internelor a sesizat că prețurile pentru tipărirea buletinelor au fost foarte scăzute comparativ cu alte alegeri, urmare a faptului că începând de la caietul de sarcini, licitația propriu-zisă și evaluarea ofertelor, procedura a fost legală și corectă.

Tipografia Unirea din Alba Iulia deține o rotativă modernă – SOLNA D30 (an de producție 2000), automatizată, care include 4 grupuri în Y. Viteza maximă este de 30.000 de exemplare pe oră. Rotativa fălţuieşte automat în formate A3, A4 şi A5 și numără automat. Mașina se pretează excelent pentru tipărirea ziarelor, cărţilor şi caietelor, în tiraje mari, alb-negru sau policromie, având posibilitatea să tipărească pe hârtie în rolă de până la 80 de grame/mp. Rotativa tipărește o gamă largă de hârtie în rolă (de până la 80 g/m), începând de la 40 cm lățime și până la 94 cm.

Din Tipografia Unirea pleacă în fiecare seară spre cititorii din județul Alba peste 20.500 de exemplare ale cotidianului Unirea, ziarul local cu cea mai mare cifră de difuzare pe ediție din țară, precum și alte ziare din Alba și din județul Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea