Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alba Iulia – Capitala avocaţilor din Europa. Congresul Uniunii Europene a Avocaţilor din anul 2016 va avea loc în Oraşul Marii Uniri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Avocatul Mihai Baco aduce Congresul Uniunii Europene a Avocaţilor din anul 2016 în Oraşul Marii Uniri – El a fost ales la recentul Congres al Uniunii Europene a Avocaţilor în unanimitate ca membru al Comitetului Executiv al UAE

 În perioada 29 – 30 noiembrie 2013, la Praga (Cehia) a avut loc Congresul şi Adunarea Generală de Alegeri a Uniunii Europene a Avocaţilor (UAE), cu sediul în Luxemburg, organism creat în anul 1987, ca asociaţie profesională nonlucrativă care fiinţează pe lângă Consiliul Europei, iar începând din 2014 va funcţiona sub tutela directă a Consiliului Europei. De menţionat faptul că în cadrul Uniunii Europene a Avocaţilor fac parte membri ai Uniunilor Naţionale ale Barourilor de Avocaţi din cadrul Uniunii Europene. Din România au participat la acest congres un număr de 7 avocaţi, din care 6 din cadrul Baroului Bucureşti, iar din Baroul Alba domnul avocat Mihai Baco. Aşa după cum ne-a declarat domnia sa, în luna septembrie a fost contactat de către preşedintele UAE, domnul Bruno Telchini, care i-a propus să candideze pentru Comitetul Executiv al UAE.

“Am acceptat cu mare plăcere această propunere, mai ales datorită faptului că îl cunosc destul de bine pe domnul preşedinte, eu mai participând alături de domnia sa şi la alte întâlniri profesionale la nivel european. De altfel, am avut în prealabil şi o întâlnire cu domnul avocat Ioan Rus, decanul Baroului Alba, care a fost încântat de ideea ca Alba să aibă un reprezentant la acest congres“ne-a declarat avocatul Mihai Baco.

Potrivit celor ce ne-au fost relatate de domnia sa, la actualul Congres al Avocaţilor Europeni au luat parte 230 de avocaţi din peste 20 de ţări ale Uniunii Europene, tema principală a acestuia fiind “Contractele internaţionale – Legislaţia europeană şi modalităţile de aplicare a practicii juridice europene”. În cea de-a doua zi (30 noiembrie 2013) a avut loc Adunarea Generală pentru alegerea noului Comitet Executiv al UAE, pentru o perioadă de 2 ani (2014 – 2015). Noul Comitet Executiv este format din 39 de membri. Preşedintele Bruno Telchini a rămas în continuare în funcţie deoarece a fost ales în 2012 şi are un mandat limitat pe 2 ani, până în 2014. Îmbucurător şi totodată onorant pentru Baroul Alba este faptul că avocatul Mihai Baco a fost ales în unanimitate ca membru în noul Comitet Executiv al UAE, singurul din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor de Avocaţi din România (UNBR) şi totodată al doilea din rândul ţărilor UE din Europa Centrală şi de Est ales în conducerea acestei asociaţii profesionale. Din UAE fac parte la ora actuală peste 1.000 de avocaţi din toate ţările membre ale Uniunii Europene. Un lucru şi mai important de semnalat, mai îmbucurător, este faptul că Adunarea Generală a UAE a aprobat ca, Congresul UAE din anul 2016 să aibă loc la Alba Iulia. Asta în condiţiile în care, aşa după cum ne-a declarat dl. avocat Baco, până în prezent acestea au avut loc doar în marile oraşe europene precum Madrid, Paris, Bruxelles, Milano, Lisabona, Amsterdam sau Budapesta, iar în 2014 va avea loc la Viena şi în 2015 la Cracovia (Polonia).
Aşadar, potrivit d-lui avocat Mihai Baco, este un motiv de mândrie pentru noi toţi faptul că peste doi ani şi jumătate urmează să aibă loc aici, la Alba Iulia, o reuniune profesională europeană de un asemenea nivel, avându-se în vedere faptul că vor participa la Congresul din 2016 avocaţi din toate ţările membre ale Uniunii Europene, ceea ce va duce implicit la o foarte bună reclamă a municipiului Alba Iulia în toate ţările membre ale Uniunii Europene. Astfel, Alba Iulia va deveni în 2016, timp de 3 zile (27 – 30 iunie), capitala avocaţilor din Uniunea Europeană. “Eu cred sincer că, la ora actuală, Alba Iulia are cu ce să se prezinte, mai ales după restaurarea în totalitate a Cetăţii bastionare de tip Vauban. În acest sens, sper să primesc un important sprijin şi din partea administraţiei locale precum şi din a celei judeţene.
La final, domnul avocat Mihai Baco, preşedintele actual al Comisiei de Disciplină a Baroului Alba, a ţinut să precizeze faptul că alegerea domniei sale în Comitetul Executiv al Uniunii Europene a Avocaţilor  reprezintă în primul rând o recunoaştere a profesionalismului avocaţilor români, a membrilor Uniunii Naţionale a Barourilor din România. Totodată, acest organism reprezintă o punte însemnată pentru o mai bună cunoaştere a legislaţiei juridice între România şi UE.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea