Alba Iulia: bombă biolgică, îngheţată până la noi ordine
Peste 70 de tone de carne intrată în putrefacţie a fost congelată până la…noi ordine în incinta abatorului de pe strada Livezii din Alba Iulia. Prefectul de Alba, Dan Simedru, ne-a informat că au fost luate măsurile de urgenţă ce se impuneau pentru limitarea acstui focar de infecţie, după ce mai multe persoane din zonă au sesizat disperate situaţia (mirosul pestilenţial, lichide puturoase care se scurgeau din tancurile de depozitare, etc). Prefectul Simedru ne-a spus că miercuri, 30 mai, seara, au fost convocate în zonă, de urgenţă, poliţia, ISU, reprezentanţi ai DSP şi DSV Alba.
În fapt, abatorul este în lichidare judiciară după ce a ajuns în faliment. Aici, începând cu noiembrie 2011, a fost stocată încontinuu carne congelată. Din decembrie, pentru că se înregistrau datorii uriaşe la electricitate, a fost sistată alimentarea cu curent electric a tancurilor de congelare. Odată cu încălzirea vremii, carnea depozitată aici s-a decongelat şi a început să se strice, intrând în putrefacţie. Când riveranii nu au mai suportat mirosul, au alertat autorităţile.
Prefectul Dan Simedru ne-a declarat că momentan a luat măsurile necesare ca tancurile să fie realimentate cu electricitate, resturile putrefiate fiind recongelate. „Resturile de acolo ar trebui distruse prin ardere, dar această operaţiune ar costa aproape un miliard de lei şi administratorul special al abatorului ne-a declarat că nu are aceşti bani. Până la găsirea unei soluţii, resturile de carne rămân congelate” a spus prefectul Simedru. Acesta a insistat asupra faptului că reprezentanţii DSP şi DSV l-au asigurat că nu există un pericol de contaminare a populaţiei, pe calea aerului. (N.I.T.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]
FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat
Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]