Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia 2020 – Capitala Culturală Europeană – un proiect de „echipă” pentru 10 ani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Duminică, 25 septembrie, ora 10.00, la sala de conferinţe de la Vila Elisabeta, va avea loc prima întâlnire a celor invitaţi să facă parte din Comitetul de Iniţiativă pentru Alba Iulia 2020 – Capitală Europeană.

Alba Iulia are o şansă unică la o dezvoltare fără precedent atât din punct de vedere urbanistic, cât şi cultural. Candidatura şi desemnarea Alba Iuliei drept Capitala culturală europeană pentru 2020 ar înseamna un proiect pe aproape 10 ani asumat de întreg oraşul, clasă politică, elite culturale şi artistice. Toate acestea înseamnă un consens despre ideea că avem nevoie să evoluăm ca oraş, că acum stăm pe loc şi că e nevoie de mult mai mult – că e nevoie de o nouă viziune.

Comitetul de Iniţiativă nu e doar o condiţie necesară impusă de organizatori. Este nevoie de un Comitet de Iniţiativă pentru a ne pune toţi la aceeaşi masă. E nevoie să înţelegem că e nevoie de contribuţia fiecăruia, că separat nu vom reuşi prea multe.

Proiectul „Alba Iulia 2020” are componente urbanistice, arhitecturale, culturale, istorice, artistice, turistice, unele legate de administraţie publică, alte componente ce ţin de valenţa naţională a proiectului sau altele legate de lobby internaţional şi chiar politic. Toate aceste nu pot sta doar în mâna unui om, pentru că nimeni nu e în stare să le ducă pe toate.

Trebuie ca toţi să facem echipă şi să punem cinstit pe masă ce poate face fiecare. Trebuie să aducem permanent în acest Comitet şi alături de el personalităţi ale Alba Iuliei şi ale culturii române, personalităţi ale vieţii publice româneşti şi internaţionale care au vocaţia şi credibilitatea de a convinge că Alba Iulia merită să fie Capitală Culturală Europeană.

Aşteptăm de aceea la această Mare Masă care este Comitetul de Iniţiativă pe toţi cei care iubesc Alba Iulia sau cred in istoria şi viitorul ei, aşa cum aştepăm să se aşeze în această muncă de echipă, să ne suflecăm mâinile împreună, toţi politicienii şi „tehnicienii” administraţiei publice, atât din Alba Iulia, cât şi de la nivel judeţean – fie că e vorba de preşedintele Consiliului Judeţean, parlamentari de Alba, de prefect, directori care au muncit la proiecte europene benefice pentru Alba Iulia sau de primarul actual al Alba Iuliei.

Florin ROMAN, albaiulian

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat Petru Ioan Barbu, primarul comunei Vințu de Jos, a fost găsit spânzurat marți, 16 aprilie 2024. ”Astăzi în jurul orei 17.30, a fost un apel la 112 prin care am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 57 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea