Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Alba Iulia 2014. Telefoane publice, în ”buricul târgului”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

telefoane publice01Într-o perioadă în care telefoanele mobile sunt la discreția copiilor, pensionarilor, muncitorilor și chiar a cerșetorilor care-ți cer că nu au ce ”băga în gură”, în capăt la Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia se află un telefon public, care probabil nu a mai fost ”ridicat” pentru o convorbire de ani de zile.

Cei mai cârcotași ar spune probabil că nu încurcă pe nimeni, dar nici nu cred că ajută. Nu știm dacă mai funcționează, dar cert este că arată ca după război, ”bătut” de ploaie și de vânt. Cazul nu este singular în Alba Iulia ci telefoane fixe și chiar cabine telefonice sunt în multe orașe, chiar dacă mobilele, cu abonamente la prețuri foarte scăzute și minute nelimitate sunt cu duiumul.

Ei bine, dacă la acel telefon s-a înregistrat o convorbire în 2014 își justifică prezența, iar dacă nu, ar trebui păstrat într-un alt loc ca și piesă de muzeu care ne aduce aminte de perioada comunistă sau, hai să zicem începutul perioadei postdecembriste, atunci când, ne opream din drum pentru a anunța o eventuală întârziere. Până și telefonul fix personal a ajuns să fie desuet, fiind folosit cu preponderență în instituțiile publice.

Nu știm care este interesul păstrării acestui mobilier stradal și cât va mai dura până la dispariția lui, într-o eră a vitezei în care ce apare astăzi peste 3 luni e învechit. Sau poate, dacă tot suntem într-un oraș istoric în care luptele dintre daci și romani sunt în floare, ajungem să vedem un roman din Legiunea a XIII-a Gemina folosindu-l.

[nggallery id=2061]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea