Alba, în pericol să fie sufocată de gunoaie – susține deputatul Clement Negruț

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Alba ar putea deveni un județ al gunoaielor! Din data de 16 iulie se va închide groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, obligatie, care în cazul în care nu este îndeplinită ar putea atrage asupra României procedura de infringement din partea Comisiei Europene pentru neîndeplinirea obligațiilor privind depozitarea deșeurilor, susține Clement Negruț. 

Clement Negrut04Consiliului Județean Alba, are în derulare un proiect intitulat ,,Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” cu o valoare totală de peste 28 de milioane de euro, ce prevede construirea unui depozit central de deșeuri la Galda de Jos. Problema este însă că acest depozit care ar respecta normele impuse de forurile europene nu va putea fi terminat până la data de 16 iulie iar operatorii de salubritate din județ vor fi nevoiți să se deplaseze pe distanțe foarte mari pentru transportul gunoiului. Mai mult decât atât, operatorii mai mici din zona montană vor fi depășiți de situație și asta ar putea duce la imposibilitatea ridicării gunoiului, ceea ce ar duce la grave probleme de mediu. Situația este foarte delicată, iar termenul de închidere a gropii de la Pârâul Iovului este foarte aproape.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În acest context, de ceva vreme, aici sunt aduse zeci de tone de gunoi menajer din județul Cluj. Autoritățile din județul vecin au fost luate prin surprindere de închiderea gropii de gunoi pe care o foloseau pănă acum și nu au altă soluție mai bună.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Să sperăm că autoritățile din Alba nu vor fi și ele luate prin surprindere, așa cum s-a întâmplat la Cluj, pentru că rezultatul ar fi costul serviciului de ridicare a gunoiului menajer va crește pentru populația din Alba Iulia, întrucât și operatorul local de salubrizare va fi nevoit să transporte gunoiul la depozite din județele limitrofe. Să sperăm însă că pe lângă creșterile de tarife nu vom avea parte și de probleme de mediu. (V.N.)

Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

5 Comentarii

Gogu 2 iulie 2015 at 11:40

Voi toti sunteți NIȘTE GUNOAIE, pentru voi o sa facem munca patriotica sa sapam o groapă asemenea pentru o latrină a politicienilor din ultimii 25 de ani ,…nu aveti pic de bun simț sa va retrageți …măi DOBITOACELOR !!

cugireanul 2 iulie 2015 at 12:12

Mai Negrut ,din 2008 se stia chestia asta ,ce ai facut tu cu PEDELEUL de atunci prin CONSILIUL JUDETEAN?

apoliticul 2 iulie 2015 at 13:25

Bine ca l-ati votat pe alifie la sefia SIE.Curios cum toate javrele :PMP,PNL, UDMR si UNPR sau pus de acord.Daca vin astia la guvernare am pus-o.Ponta e mic copil pe linga gunoaiele astea.

Apropo 2 iulie 2015 at 15:52

” Alba, în pericol să fie sufocată de gunoaie –… ”

… normal, aici în Alba e fieful băsiştilor …

marius 2 iulie 2015 at 15:58

Să-nţelegem că vă mutaţi din oraş, cu partid cu tot! Vă rugăm, nu plecaţi singuri, mai luaţi cu dumeavoastră şi alte gunoaie.

Comentariile sunt oprite