Rămâi conectat

Sport

“Alb-negrii”, datori în jocurile externe | Unirea Alba Iulia speră să dreagă busuiocul la Iernut

Dan HENEGAR

Publicat

în

Vă întrebaţi probabil cine este fotbalistul Mory Konare şi ce legătură are cu Alba… Este un răspuns simplu: de numele său se leagă unica reuşită externă a Unirii Alba Iulia în acest tur, în 450 de minute, autogolul fotbalistului din Mali însemnând cele trei puncte cucerite de „alb-negri” în deplasarea cu CFR Cluj II.

Cea mai modestă echipă pe teren propriu în toamnă, CS Iernut (două puncte), are duel, la ultima reprezentaţie a turului în faţa fanilor, cu echipa aflată pe ultimul loc în topul eficacităţii din deplasare – Unirea Alba Iulia (o victorie şi 4 înfrângeri)! Întâia oară în prima parte a campionatului trupa lui Adorian Himcinschi este favorită la un meci departe de casă şi este obligată să nu plece cu mâna goală. „Categoric ne dorim să realizăm un joc bun şi să scoatem puncte, dar ne aşteaptă o confruntare dificilă, cu un adversar ce se va agăţa cu disperare de partida directă”, a spus Adorian Himcinschi, ce are întregul lot la dispoziţie, inclusiv atacantul Andrei David, revenit la antrenamente după ce a susţinut probe de joc în Israel.

*”Lipsa de concentrare la finalizare”

În ultimele două întâlniri ale turului, Unirea Alba Iulia întâlneşte CS Iernut, partidă urmată de derby-ul judeţean de pe „Cetate” cu Performanţa Ighiu şi are nevoie de cât mai multe puncte pentru o iernare în apropierea podiumului. „Principalul” unirist are o explicaţie în privinţa lipsei rezultatelor în confruntările externe. „Într-adevăr puteam aduna mai multe puncte în deplasare. Au fost şi jocuri slabe, gen cel de la Comuna Recea, trebuie să recunoaştem acest lucru. Am pierdut la limită la Reghin, «U» Cluj şi Sănătatea Cluj, dar am jucat de la egal la egal în majoritatea momentelor”, a declarat Himcinschi. Antepenultima în ierarhia Seriei a 5-a în privinţa punctelor externe, „depăşită” doar de „codaşele” Viitorul Ghimbav (zero realizări) şi FC Avrig (două puncte), gruparea albaiuliană speră să depăşească această criză, comparativ cu prestaţiile de pe „Cetate”. „Aşteptările sunt mai mare în deplasare, dar ne-am lovit de lipsa de eficacitate, nu am fost concentraţi la finalizare. Să nu se înţeleagă că nu ne-am creat ocazii, exemplu fiind jocul cu Sănătatea când puteam restabili egalitatea în final în două rânduri, dar nu reuşim să speculăm oportunităţile ivite, nu tranşăm în favoarea noastră momentele cheie”, a încheiat Himcinschi. Unirea Alba Iulia a strâns 20 de puncte, se situează pe poziţia a şasea şi concurează cu Fotbal Comuna Recea, Sănătatea Cluj, Avântul Reghin sau Unirea Tăşnad pentru a termina turul pe poziţia a 5-a (cea mai plauzibilă, în contextul programului din finalul primei părţi a campionatului).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea