Rămâi conectat

Curier Județean

Ajutorul de la stat pentru sectorul zootehnic, plătit în februarie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutorul de la stat pentru sectorul zootehnic va fi plătit în februarie. Ministerul Agriculturii va primi, până la finele anului 2015, suma de 3.700.000 mii lei, în echivalent euro. Banii vin cu titlul de împrumut şi vor fi transferaţi de către Ministerul Finanţelor Publice, la solicitarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură,  în vederea achitării diferenţei de plată pe suprafaţă (SAPS) aferentă campaniei 2014 către beneficiarii acestei scheme. „În şedinţa Guvernului din data de 7 ianuarie 2015 a fost aprobată o Hotărâre de Guvern prin care se alocă, cu titlu de împrumut din venituri din privatizare, până la finele anului 2015, suma de 3.700.000 mii lei, în echivalent euro”, anunţă un comunicat de presă al MADR. Suma pusă la dispoziţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din venituri din privatizare urmează a fi alocată până la data de 30 decembrie 2015 din fondurile rambursate de către Comisia Europeană pe baza declaraţiilor de cheltuieli transmise.
Plata efectivă va fi efectuată după 15 ianuarie
Ministerul reaminteşte că „nivelul ajutoarelor naţionale tranzitorii pentru sectorul vegetal a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern în data de 30 decembrie 2014, urmând ca plata efectivă să se realizeze după data de 15 ianuarie 2015”.
De  asemenea, până la sfârşitul lunii ianuarie 2015,  se va promova un act normativ ce va reglementa  acordarea ajutorului naţional de tranziţie (TNA) pentru sectorul zootehnic, pentru bovine, ovine şi caprine, iar plata acestora se va realiza în cursul lunii februarie 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității Ieri, 22 aprilie, aproape 1500 de elevi și preșcolari au primit ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”. S-au organizat activități pentru conștientizarea protecției mediului, biodiversității și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea